50 Nijansi Pive

Kaži nam za koji klub navijaš i reći ćemo ti kakva si osoba!

Borac, Sarajevo, Željo, Velež, Zrinjski

Kvalifikovani patriota, nivoa lokal-patriote. Poput prethodno pominjanih, spreman da se potuče sa neistomišljenicima po pitanjima nacije, vjere, rata i porijekla Ilira na ovim prostorima (ali samo ako je dovoljno pijan ili u dovoljno velikoj grupi), ali, za razliku od njih, voljan da se pod istim uslovima pobije i oko stvarnih životnih pitanja, poput toga da li je banjalučki ćevap bolji od sarajevskog. Redovno dio ekipe od 32 čovjeka koji dolaze na svaku utakmicu, poznaje svakog igrača u dušu jer s njima svakih nekoliko dana pije u kafani, i željno iščekuje da ekipu pojača desni bek Šemsudin Nizbrdica iz Kaknja.

Svoj grad voli i tvrdi da sve o njemu zna, ali kad ga sretne anketa na ulici i pita za slavne lokalne pisce, slikare i kompozitore promrmlja kako ih ima previše da sad nabraja jer žuri na posao. U stvari ne radi nigdje, i za to krivi izbjeglice, od kojih ne može da se zaposli u svom gradu, iako je srednju ekonomsku završio s prosjekom 3,2. Stalno pominje kako je njegov grad nekada bio mnogo ljepši i bolji, i kao dokaz citira priče koje je slušao od oca i njegovih jarana. Odlučan da se bori protiv pridošlica i očisti svoj grad od seljačina. Svoje frustracije smiruje tako što lomi saobraćajne znakove i otkida ulične korpe kad se napije, a dok je trijezan obilazi Ambasadu Slovenije i čeka odgovor na predate papire.

Usput podsjeća službenicu Ambasade da nikome ne kaže kako mu se, otac, u stvari, u grad doselio iz neke srednjebosanske vukoj*bine godinu dana prije njegovog rođenja, a majka ga rodila na magistralnom putu kada je krenula ocu u posjetu, pa su podmitili službenike da BL/SA/MO upišu kao mjesto rođenja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar