50 Nijansi Pive

Vaspitačice iz banjalučkih vrtića novi posmatrači u Skupštini Grada

U Skupštini Grada Banja Luka će od naredne sjednice, na svakoj biti prisutni posebni posmatrači koji će pomagati u komunikaciji između odbornika i koji će biti zaduženi za rješavanje konflikta na miran, drugarski način.  Za ulogu posmatrača, grad će angažovati tete iz gradskih vrtića koje su najstručnije za rješavanje konflikta.

Iz Skupštine Grada smo dobili informaciju kako se o ovome raspravljalo dugi niz godina, ali je sada konačno “prelomljeno”.

-Mi vjerujemo da će tete u vrtiću uvesti red u Skupštinu Grada, da će odbornike naučiti kako da komuniciraju i kako da na lijep način rješavaju konflikte i nesuglasice.  Čuli smo da će čak koristiti sistem nagrada i kazni i da će odbornike za ružno ponašanje slati u ćošak, da će suprotstavljene strane biti primorane da jedna drugoj upute izvinjenje i da se rukuju (šakama ili laktovima), kako već odluče s obzirom na koronu, rekao nam je dobro obaviješten izvor iz Skupštin Grada.

Isti izvor kaže da će tete iz vrtića biti prisutne na svakoj sjednici sve dok odbornici ne nauče samostalno da se lijepo ponašaju, da uvažavaju tuđa mišljenja, ne upadaju u riječ, da slušaju i čekaju svoj red da pričaju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar