50 Nijansi Pive

ELON MUSK: Istina je iz Republike Srpske sam!

Prije par dana smo bili svjedoci šokantne izjave Jovanke Jolić, stručnjaka za konspirologiju, da je Elon Musk zapravo iz RS-a. Krenule su kojekakve spekulacije i razne teorije. Narod je ostao uskraćen za najvažniju informaciju: koje je Elon Musk nacionalnosti!? Srećom i na iznenađenje mnogih, gospodin Musk, nam je poslao pismo, čiji sadržaj slijedi u tekstu ispod.

„Dragi moji, obraćam vam se kao Ilija Maskić! Ovim pismom želim javno priznati svoje pravo porijeklo, ime te navesti razloge svog odlaska. Kao što sam rekao zovem se Ilija, oduvijek sam bio znatiželjan i zaljubljen u nove tehnologije,a kao što znate ova naša zemlja za to nije plodna. Kada sam prvi put sastavio raketu i htio lansirati s Manjače, datum lansiranja i održavanja Kočićevog zbora su se poklopili i nisam dobio dozvolu. Drugi put sam zakazao lansiranje pred same izbore i kako nisam sakupio dovoljan broj glasova za stranku, dobio sam opet odbijenicu. Shvativši da za mene nema sluha, spakovao sam se i otišao u Ameriku. Tamo su me prihvatili, dali novce i osnovao sam firmu. Pošto sam rodom iz Teslića, dao sam firmi naziv Tesla. Ljeti posjetim rodni kraj, sagradio sam i kuću sa lavovima, iz kojih mogu da lansiram mini rakete u orbitu. Imam u planu, kao što sam lansirao jedan Tesla automobil u svemir, isto to uradim ali na prostranstvu od Manjače prma Bronznanom majdanu. Srdačno vas pozdravlja vaš i njihov Ilija/Elon!“

Piše: Dejan Janjić

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar