50 Nijansi Pive

Hrvati koji su primili vakcinu u Srbiji propričali ekavicu!

Nekolicina Hrvata koja je zbog posebnih međudržavnih veza primila vakcinu protiv kovida u Srbiji primjetila je neobičnu nupojavu koja će uveliko uticati na kvalitet njihovog života u njihovoj domovini. Naime, oni su propričali ekavicu zbog čega imaju problema sa sporazumijevanjem kako sa porodicom i prijateljima tako i sa kolegama na poslu.

Jedan od njih, koji nije želio da mu otkrivamo identitet, a čiji su inicijali M.B. rekao je da je srećan što je primio vakcinu, ali kaže da bi dva puta razmislio o tome da je znao kakve su nuspojave.

-Znate kako ja se fizički zaista predivno osećam, pun sam energije i nemam nikakvih problema, ali je problem što sam progovrio srpski i to na ekavici i sad se sa svojim prijateljima i rodbinom sporazumijevam putem aplikacije koja konvertuje srpski u hrvatski jezik, amlo je komplikovano, ali to je sada moj novi način života i svi se na to moramo navići.

M.B. kaže da se uprkos nuspojavama nije pokajao što je primio vakcinu i to rusku i da bi opet ponovio.

-Nisam se pokajao, verujem da je ova vakcina zaista kvalitetna i da sam sada siguran i da se neću razboleti. U narednih nekoliko dana planiram upisati kurs hrvatskog jezika kako bi mogao da radim, a znanje dva jezika nikako ne može da bude loše.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar