50 Nijansi Pive

Balkanac saznao da je rat završio!

Prije nekoliko dana, M.S. iz Prijedora primljen je na odjeljenje hitne medicinske službe u stanju teškog šoka, nakon što su mu članovi uže porodice objasnili da je rat završio prije više od 25 godina.

Njegova supruga J.S. za naš portal je objasnila kako je svjesno rizikovala, ali da je jednostavno morala presjeći i svome suprugu saopštitit da je rat završio prije više od 25 godina.

-Znate kaka, mi živimo u jednom selu pored Prijedora, ne idemo baš često među ljude, gledamo samo dnevnik u pola osam, a djeca su nam prije par godina kupila računar pa se informišemo i preko Fejsbuka. Upravo iz tog razloga, zbog tekstova i komentara moj muž sve vrijeme živi u ubjeđenju da rat u nekom obliku još uvijek traje.  S obzirom na to da je on osjetljiv ja nisam htjela da mu “rušim Snješka”, ali u posljednje vrijeme postalo je naizdrživo i zato sam odlučila da mu sve kažem.

J.S. kaže da je svjesna da će oporavak njenog muža trajati neko vrijeme i da on više nikada neće biti isti, ali da jednostavno više nije mogla da trpi ratne priče uz kafu.  Isto tako ona kaže da su i njene komšinice iz sela odlučile da isto saopšte svojim muževima te da se u narednom periodu može očekivati još ljudi koji će završiti na hitnoj zbog stanja šoka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar