50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Vladimir Kljujić: Nastavnica bez stranačkog opredjeljenja dobila posao!!!

Šok i nevjerica u osnovnoj školi Borisav Stranković

Vijest koja je danas stigla u našu redakciju, sve nas je zaprepastila:”Nastavnica dobila posao bez dana stranačkog staža”. Bez mnogo oklijevanja, brzo smo se spakovali i otišli u školu Borisav Stranković, da provjerimo informacije na licu mjesta.

Na ulazu u školu prvi nas je dočekao domar  Pero Ložančić,  te smo ga uz srdačan pozdrav upitali šta se zapravo desilo u školi. Pero je samo odmahnuo rukom i ukratko nam rekao sljedeće: “Ja sam dugo godina radio za stranke, lijepio plakate, sakupljao glasove po selu i gradu da bi dobio posao domara. Godine truda, predanosti, slušanja svega i svačega,  ne samo u jednoj partiji su bile potrebne da dobijem ovaj posao. Možete misliti kako se osjećam kad čujem da se neko zaposlio tek tako, regularno preko konkursa. Ja ne mogu ništa drugo da Vam kažem, prilično sam razočaran,  kao što možete zaključiti i sami”.

Na hodniku škole pronalazimo srećnicu ovog čudnovatog događaja, tačnije rečeno srećnu  dobitnicu, gospođicu Milicu Nepartić.

Gospođice Nepartić, čuli smo za Vaš slučaj, te smo došli lično da Vas pitamo: “Dal’ je tačno ovo što se priča po gradu i stranačkim klubovima, da ste dobili posao bez članstva u nekoj od partija u nasem gradu”?

-Kao što vidite, dešavaju se čuda i u našoj zemlji, sa osmijehom započinje Milica.

-Prije mjesec dana, sjedeći na kafi sa drugarima, slučajno naletim na javni konkurs za posao u školi Borisav Stranković. Da Vam pravo kažem, onako više iz zeze apliciram, kažem iz zeze  jer vrlo dobro znam da sa prosjekom ocjena od 9,8 imam  jako male šanse za posao. Čula sam već kako to u danasnje vrijeme ide, za posao je potreban prosjek ocjena manji od 7,0  i partijsko članstvo od minimum 3 godine. Ali eto, osmjehnula mi se sreća, ili je neko greškom odabrao moje ime. Možda su u odboru mislili da je moje prezime Nepartić skriveni simbol  neke partije, da su prefiks ,,Ne” u mom prezimenu namjerno dodali da niko ne posumnja u regularnost procesa, te su me iz tog razloga izabrali. Uglavnom još sam u šoku, iako sam već počela da radim. Plašim se šta će reći roditelji djece, hoću li naići na njihove osude, negodovanja, pa čak i moguće proteste u školskom dvorištu. Vjerujem da će ovo na dugoročno da bude problem, tako da me neće iznenaditi ako me u skorije vrijeme zamijene. U svakom slučaju koliko god da potraje ovaj posao, bar ću unucima imati lijepu priču, kako je baka uspjela da se zaposli bez para, veze i partijske podrške.

Direktora škole Jovu Partijaša, nismo uspjeli da pronađemo, njega smo tek iz nekoliko pokušaja uspjeli da dobijemo na mobitel. Ukratko nam je rekao da ni sam ne zna šta se ovo desilo, te da ga je slučaj jako potresao.

-Godinama u našu školu nije neko došao na ovakav način, ovo je jedan veliki propust koji ne znam kako da ispravim. Već par dana planiram da dam ostavku na mjesto direktora, da dođe neko čiji obraz nije ukaljan ovakvim skandalom, vidjećemo šta će biti.Očekujem razumjevanje partije i neki prijedlog sa njihove strane kako da ovo prevaziđemo.Lično ću razgovarati sa novom nastavnicom, pokušaću da je učlanim u partiju, možda i neku po njenom izboru, samo da se ova bruka i sramota skine sa naše škole, kao i moga imena i partije koja mi je bitnija i od samog posla.

– Rećiću još samo ovo za kraj, ne ponovilo se nikad i nikome.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar