50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Sonja: Tražeći maskarau u torbi, pronašla lijek za koronu!

Svi znamo da je ženska torba mjesto gdje se mogu pronaći svakojake stvari, ali krajnje neobičan slučaj desio se prije neki dan u Banja Luci kad je službenica gradske uprave Vesna N. (34) u toku radnog vremena tražeći maskaru u svojoj torbi pronašla ni manje ni više nego lijek za korona virus. Ništa nije ukazivalo na to da će taj dan biti istorijski, svjedoče kolege iz njene kancelarije. Vesna je kao i svaki put oko podneva, negdje između treće i četrvte kafe, posegla za svojom torbom da popravi šminku tražeći ruž i maskaru, i počela je da vadi jednu po jednu stvar na sto. Ona inače važi za ženu sa jakom šarolikim sadržajem torbe, pa kolege nisu ni obraćale pažnju na stvari koje je Vesna vadila iz svoje torbe tražeći šminku. Međutim, sudbina je htjela da se mladi kolega koji sjedi za stolom preko puta nje, sasvim slučajno zagleda u jednu staklenu bočicu koja se nalazila među stvarima izvađenim iz torbe, odmah pored teleskopa i tave za palačinke, i pošto je pročitao natpis na njoj ushićeno je uzviknuo „LIJEK ZA KORONU!“. Ostali prisutni u kancelariji su mislili da je on čuo na radiju da je konačno pronađen lijek za ovu pošast koja hara planetom proteklih godinu dana, jer on veći dio radnog vremena ne vadi slušalice iz ušiju, ali na iznenadjenje svih on je ustao, prišao Vesninom stolu, uzeo staklenu bočicu i ponovo počeo uzvikivati „LIJEK ZA KORONU, LIJEK ZA KORONU!“

Iako su i dalje bili u čudu, i nisu mogli vjerovati da je to istina, ispostavilo se da je mladi kolega bio u pravu. Ubrzo je urađena i biološka analiza sadržaja bočice i svjetska zdravstvena organizacija je zvanično potvrdila da je pronađen lijek za korona virus.

Od kako se pročulo za ovo čudo, Vesna je kako se i očekivalo postala jedna od najtraženijih osoba na svijetu. Njen telefon ne prestaje da zvoni. Mnogi ljudi je mole za pomoć, i traže da im pokuša pronaći razne stvari koje im trebaju, a koje ili još uvijek nisu izmišljene, ili su negdje davno zagubljene. Priča se da je među prvim pozivima bio onaj od Američke svemirske agencije „NASA“, čiji zvaničnici su molili Vesnu da pregleda sve svoje torbe ne bi li pronašla vanzemaljski komunikator, koji doduše još uvijek nije izmišljen, ali oni čvrsto vjeruju u Vesnine sposobnosti. U svojoj molbi oni navode da im već dugo vremena probleme prave signali iz svemira, za koje se vjeruje da dolaze od vanzemaljaca, ali kako komunikator koji bi signale preveo još uvijek nije izmišljen, ne razumiju na šta se tačno ti signali odnose, pa su se našoj sad već planetarno popularnoj sugrađanki obratili za pomoć. Među onima koji su Vesnu zvali prethodnih dana je i poznata pop zvijeda Britni Spirs, navode dobro upućeni. Ona je moli da joj pronađe njenu nevinost, koju je ova izgubila prije više od dvadeset godina, ali kako kaže sad je u modi vraćanje himena, pa smatra da bi bilo cool da ona prva na svijetu ponovo ima originalni himen, a ne naknadno ugradjenu repliku od vještačkog materijala, kao većina žena koje su se podvrgle takvom zahvatu.

Ipak Vesna od svih zahtjeva izdvaja jedan, kako kaže njoj najdraži, koji dolazi od Savjeta Ministara BiH, čiji zvaničnici mole Vesnu da pregledom svojih torbi pokuša pronaći originalni primjerak Dejtonskog sporazuma iz 1995. godine.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar