50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Sneki Simki: Penzioner izjavio da mu fale noćni klubovi da može ponovo prijavljivati buku

U protekloj godini koja je obilježena pandemijom korona virusa, mnogi ljudi su bili primorani promjeniti svoje životne navike, i odreći se stvari u kojima su svakodnevno uživali. Da bi saznali šta najviše od dnevnih rutina nedostaje našim građanima, ekipa studenata žurnalistike uradila je anketu na ulicama naših gradova, i došli su do najblaže rečeno interesantnih odgovora.

Prvi ispitanik bio je student Tibor K. (19), koji ističe da je čuo za koronu, ali mu nije jasno zašto se toliko priča o njoj kad na svijetu postoji puno boljih piva (smijeh). Kad se malo uozbiljio saznali smo da nije mnogo promjenio životne navike od početka pandemije, osim što ga nervira to što su starci puno češće kod kuće nego što su bili ranije, pa i njegov izbor filmova koje gleda u slobodno vrijeme mora biti prilagođen novonastaloj situaciji.

Sličnog stava bila je i Milica M. (22), koja nam je takođe potvrdila da nije puno promjenila stil života od početka pandemije, jer kako kaže instagram je tu i sada, kao što je bio i prije pandemije, tako da uopšte ne razumije ljude koji samo kukaju da im je korona uništila život. Jedina stvar koja joj je baš zasmetala je obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenim, a od nedavno i na otvorenim prostorima, jer je ona neposredno pred početak pandemije ugradila nove silikone u svoje usne. Ta mjera sa maskama je baš bezveze i za cure koje su šminkaju skupom šminkom, a kamoli za nas koji smo toliko uložili u nove usne. Ali Milica ističe da je i tome je došao kraj, jer je nedavno nabavila specijalnu providnu masku, tako da se nada će joj se ipak investicija isplatiti prije nego otplati kredit za pomenutu estetsku korekciju.

Ipak od svih anketiranih građana po mišljenju većine studenata koji su sprovodili anketu, najinteresantniji odgovor dao je Ostoja R. (82), penzioner iz Banja Luke, koji je na postavljeno pitanje šta mu od životnih navika najviše nedostaje od početka pandemije, kao iz topa odgovorio: Noćni klubovi! Začuđeni studenti žurnalistike su ga pitali da im to malo pojasni, aludirajući na njegove godine, a on im je detaljno objasnio vezu između njegove zanimacije i ove vrste ugostiteljskih objekata. Naime on živi u neposrednoj blizini jednog noćnog kluba, tačnije njegov balkon gleda na sam ulaz tog kluba, i on je kako kaže prije ove pandemije, dok je klub radio, svake subote strpljivo čekao da se klub napuni, i da se atmosfera zagrije, a onda bi pozvao komunalnu policiju i prijavio preglasnu muziku, a kad mu je baš bilo dosadno i interventu jedinicu policije kako bi izvršila raciju zbog anonimne dojave o rasturanju narkotika u tom klubu. E onda kreće zabava, detaljno opisuje Ostoja. Baba i ja sjednemo na balkon, ispečemo sebi kokica, otvori se i neko pivo, i gledamo cijelu frtutmu uživo. Nijedna emisija na TV-u nije tako zanimljiva. Od bježanja ovih koji stoje bliže ulazu kad vide policijska auta, do pendrečenja onih koji se pijani počnu opirati rutinskoj kontroli policije. Znao sam do sitnih sati ostati gledajući, i uvijek su najzanimljiviji oni koje poslednje izvode. A baba k’o baba, uvijek zaspe, pa me poslije moli da joj prepričavam kako se sve završilo.

Nadam se da će se ovo zlo od korone ubrzo završiti, i da će noćni klubovi ponovo početi sa radom, kako bi i mi stari mogli uživati u našim omiljenim aktivnostima, istakao je Ostoja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar