50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Profesor Điđimilović: Džejms Bond nije prošao na konkursu SIPE!

 

Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine („SIPA“) nedavno je raspisala konkurs za prijem novih članova u svoje redove. Pažnju javnosti najviše je privukla prijava čuvenog agenta u službi njenog veličanstva iz Velike Britanije, tajnog agenta kodnog naziva „007“, širem auditorijumu poznatijeg kao Džejms Bond. Iako se u prvi mah mislilo da ovaj iskusni agent neće imati ozbiljniju konkurenciju, na kraju se ispostavilo da nije baš tako.

Dok je uživao na Maldivima, jer je privremeno suspendovan iz službe zbog prekoračenja svojih ovlašćenja, na internetu je vidio konkurs koji je raspisala „SIPA“, i odlučio je da se prijavi.

Na usmenom dijelu razgovora za posao kandidati su morali reći nešto o sebi, te su imali obavezu da naglase zašto smatraju da bi baš oni bili najbolji izbor komisije za prijem u ovu instituciju. Bond je kao i obično bio samouvjeren, i u nekoliko rečenica objasnio je da osim što ima završene najviše bezbjedonosne škole i najcjenjenije kurseve borilačkih vještina, on je osposobljen i da skija i pliva u rikverc, da nestane u vidu magle za manje od dvije stotinke, te da golim rukama hvata metke do kalibra 12,7 mm. Od cigarete je sposoban da napravi haubicu, a od običnih čarapa šator za 120 osoba i padobran za transportno vozilo. Osim toga on se koristi sa 24 svjetska jezika i u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima 84 646 eliminisanih negativaca, što je zabilježeno okom kamere, i lako se može provjeriti gledanjem njegovih filmova.

Međutim sve gore navedeno nije bilo dovoljno Bondu, jer je na svoj lični mail dobio obavještenje od Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine da nije primljen na mjesto na koje je konkurisao, obzirom da je bio drugi na rang listi po osvojenom broju bodova i ocjenama komisije.

Nezvanično saznajemo da je na mjesto za koje je bio raspisan konkurs primljen izvjesni Meho iz Vareša, koji je imao maksimalnih 10 bodova na usmenom dijelu razgovora za posao, što je na kraju i presudilo. Za Mehu komšije kažu da je do nedavno imao 120 dunuma zemlje i preko pet stotina ovaca, ali da je sve to prodao za pozamašnu sumu novca lokalnom privatnom preduzetniku, i od tada mu se gubi svaki trag.

Od sekretarice Manipeni iz kancelarije njenog veličanstva saznali smo da je Bond po prijemu ovog obavještenja jedno vrijeme bio u tako dubokoj depresiji da je par puta promašio čiviluk na koji već godinama baca šešir pri ulasku u njenu kancelariju, ali da mu je ona spremila blago ohlađeni martini, mućkani ne miješani, koji ga je vratio u život i sad je ponovo onaj stari Bond, Džejms Bond.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar