50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Novak Novak: Nova pravila na izboru za MISS: Umijesto ljepote boduju se antitijela!

Organizacija za izbor MISS svijeta, nedavno je donijela odluku po kojoj će na svim nivoima izbora za MISS žiri koji boduje kandidatkinje umjesto dosadašnjih bodova za dobro izvajana tijela dodjeljivati bodove za antitijela, a sve u skladu sa pandemijom virusa korona koja je zahvatila našu planetu u proteklih godinu dana. Ovom odlukom želi se poručiti da samo kandidatkinje koje imaju dovoljno visok nivo antitijela u svojoj krvi mogu konkurisati za poziciju najljepše žene u svom mjestu, a kasnije i u državi, regionu ili cijelom svijetu.

Kad je čula za ovu odluku, Fatima iz Živinica je bila oduševljena. Ona od tinejdžerskih dana ima želju da se prijavi na izbor za MISS, ali joj dvadesetak kilograma viška uvijek pokvari planove. Fatima, koja je među prvima u svom mjestu dobila koronu od rođaka iz Italije, a kasnije se ispostavilo da je ovu opaku bolest preležala i drugi put, nada se da će organizacija za MISS svijeta ostati doslijedna u svojoj namjeri, i da najava masovnog vaksinisanja stanovništva i eventualno suzbijanje pandemije neće dovesti do vraćanja pravila na stari sistem bodovanja.

Koliko je njena želja jaka govori i činjenica da se povjerila najboljoj prijateljici, govoreći joj kako se plaši da će do samog izbora nivo antitijela u njenom organizmu opasti, jer je prošlo skoro dva mjeseca od kako je koronu preležala drugi put, pa je skovala plan koji će joj nada se osigurati titulu koju od malena priželjkuje. Kad sazna tačan datum izbora Fatima planira da se neposredno prije toga zarazi i treći put, jer joj zaova radi u kovid bolnici u Tuzli, pa bi je zamolila da je na nekoliko sati prošvercuje na odjel bez zaštitne opreme, što bi je svrstalo u kategoriju rijetkih osoba na cijelom svijetu, a samim tim i broj antitijela podiglo na zavidan nivo, smatra ona, “pa će vidjeti onaj moj bilmez koga će slati da pomuze kozu, i da mu donese turšije iz magaze, kad se jednog dana pojavim na vratima primaće sobe sa sve lentom MISS svijeta preko ramena”, optimistična je Fatima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar