50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Miki Veliki: Stanovnik Mejdana nakon vakcinisanja izjavio da je Starčevica banjalučka ljepotica!

Mnogi ljudi širom svijeta željno isčekuju vakcinu protiv korona virusa, iako ona još uvijek nije dovoljno ispitana, i ne zna se da li će biti nekih neželjenih efekata za one koji je prime. Sve svjetske zemlje su stale u red za čekanje, i broje dane do prvih isporuka. Slično je i kod nas gdje se prvi kontigent očekuje na proljeće 2021. godine. Međutim mi ne bi bili mi kad ne bi imali pojedince koji su svojim poznanstvima širom svijeta rješavali i mnogo komplikovanije stvari od nabavke tamo neke vakcine, pa se ispostavilo da je tako i ovaj put. Naime Stevo Vezmar, zvani „Stevo štela“, jedan od stanovnika banjalučkog naselja Mejdan, preko svojih kanala došao je do primjerka vakcine protiv korona virusa, a nakon toga i angažovao svoju komšinicu, koja radi kao medicinska sestra, kako bi on primio vakcinu i zvanično bio prvi u tom naselju, a i u državi, koji je vakcinisan protiv korone.

Nije trebalo puno vremena da taj potez naiđe na osudu stare raje sa Mejdana, koji su tradicionalno ispunjavajuću tikete u kladionici komentarisali kako je sve otišlo dođavola. „Ajd’ što se vakciniše protiv nečega što ne postoji, nego što je počeo i da prati svjetske trendove. Šta je sledeće? Počeće pivo piti iz čaše“ ogorčeni su bili. Prisjećali su se kako su i oni imali prilike da obrukaju svoje naselje, ali da su kategorički odbili da se ponašaju kao ovi preko Vrbasa. „Kad se pojavila nova flaša „NEKTARA“, ja iz protesta to nisam htio piti, pa je Mile burgija, gazda kafane gdje je izlazila prava raja sa Mejdana, meni ostavio jednu staru zidarsku flašu praznu, i svaki put kad bi’ ja naručio pivu, on bi meni iz nove flaše pivu presuo u staru. I tek tada bi’ ja to popio“, trvdi „Zoka šprica“ jedan od pripadnika stare raje sa Mejdana.

Da se stvar otela kontroli, i da vakcina stvarno ima nuspojave koje mogu biti opasne po život saznalo se nekoliko dana kasnije kad je grupa od desetak pripadnika stare garde sa palicama u rukama po lokalnim kafanama tražila Stevu jer su čuli da je neposredno nakon vakcinisanja hodao po Mejdanu u ganc novom odjelu, i po lokalima tražio prenos utakmice fudbalske reprezentacije BiH. A kako to nigdje nije mogao naći, prisutni tvrde da je čak otišao „preko gradskog“ da vidi ima li tamo neki kafić koji to prenosi.

Vrhunac je ipak uslijedio dan nakon toga, kada je Stevo na svom novootvorenom instagram profilu objavio prvi selfi na kojem se iza njega vidi periferija Banja luke, a ispod toga je latinicom napisao „Starčevica – banjalučka ljepotica!“

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar