50 Nijansi Pive

Zaposlen u državnoj instituciji, nije spojio slobodne dane u januaru!

Milovan B. zaposlen u jednoj državnoj instiuciji, ovih dana je proglašen za najneodgovornijeg zaposlenog u svom peduzeću zato što se pojavio na poslu u ponedjeljak 4. januara, ove godine. Njegovi nadležni razmišljaju da ga nakon praznika pozovu na disciplinsku komisiju na kojoj će se razmišljati o njegovoj budućnosti.

Mi smo, uprkos neradnim danima uspjeli stupiti u kontakt sa nadređenim ovog gospodina koji nam je u kratkim crtama pokušao objasniti u čemu je stvar i zašto je Milovan proglašen za najgoreg radnika mjeseca, ako ne i godine.

-Mi ne volimo ljude koji svojim postupcima svoje kolege omalovažavaju i na neki način ponižavaju. Iako se pokazao kao voma vrijedan radnik, Milovan je ovim činom sebi zapečatio sudbinu u vejrovatno svim državnim institucijama i teško da će ikada igdje biti zaposlen.  Naime, u+zna se da mi svi tokom godine zaista vrijedno radimo, slažemo pasijanse, ispijamo kafe i idemo na ručkove to nije ni malo jednostavno i jedva čekamo taj januar da se prospisno odmorimo, a on se napravio pametan pa nije iskoristio mogućnost da spoji neradne dane od međunarodne do pravoslavne NOv godine i mis vi ispadamo nesposobni i lijeni, A NISMO već smo samo umorni, rekao je Milovanov nadređeni.

Do izjave nesrećnog milovana nismo uspjeli doći, ali kako saznajemo on je jedan od novih i samo je htio da se dokaže kako je vrijedan i radišan, te nije znao da će ovo imati ovako kone posljedice po njega.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar