50 Nijansi Pive

Arena sport i Sport klub uspjeli ono što nikome do sada nije: Ujedinili građane BiH!

Sportski kanali Arena Sport i Sport Klub su postigli nešto što decenijama, ako ne i vijekovima nije uspjelo nikome i ničemu, a to je da su uspjeli ujediniti sve građane BiH do te mjere da se razmatraju masovni protesti uprkos pandemiji, hladnoći, teškoj materijalnoj situaciji jer konačno im je dirnuto u nešto za šta su spremni da se bore – gledanje sportskih kanala, svih sportova, 24 sata dnevno.

Kako saznajemo, već se otvoreno formiraju organizacije za zaštitu pava muškaraca koji žele da im bude omogućeno da imaju pristup svim sportskim kanalima, a koje će kao krajnji potez izvesti ljude na ulicu i organizovati masovne proteste kako bi im se omogućilo ono bez čega jednostavno ne mogu živjeti.

Osnivač jednog od ovih udruženja, Banjalučanin Mirko Stativa izjavio je za naš portal kako su muškarci u BiH ćutali na razne nepravde koje su im se desile, ali kako im se sada dirnulo u ono najsvetije i kako je vrijeme da se ujedinu, dignu glas i izbore se za ono što najviše na svijetu vole – mogućnost gledanja svih sportskih kanala IKAD.

-Ja sam još uvijek u šoku, jer ne mogu da jerujem da sam došao u situaciju kad treba da biram koju ligu ću gledati. Pa zato sam kupio televizor koji prikazuje četiri slike u jednoj da nešto slučajno ne bih propustio, šta mi je alternativa, da pričam sa ženom?! Ovo je kap koja je prelila čašu u narušavanju naših osnovnih ljudskih prava i na ovo nećemo ostati nijemi.  Nema posla, nema plata, kradu nas na svakom ćošku, sve su to stvari sa kojima ćemo se lako izboriti, ali nemogućnost gledanja Lige šampiona, e to majstore ne može!

Stativa kaže da je kontaktirao ljude iz Sarajeva, Tuzle, Banjaluke i svih ostalih gradova BiH koji su spremni da uprkos minusu i pandemiji izađu na ulice i izbore se za ono što im je najbitnije u životu.

Kako smo načuli iz Sport Kluba su veoma zabrinuti za stanje u Bosni i Hercegovini i plaše se da bi ova situacija mogla da zakomplikuje odnose između muškaraca i žena, pa čak razmatraju da naprave neviđeni presedan i da svoje kanale, građanima BiH daju na gledanje potpuno BESPLATNO ne bi li zaštitili instituciju braka koliko je to moguće.

U svakom slučaju, pratićemo zbivanja o kojima ćemo vas redovno obavještavati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar