50 Nijansi Pive

10 stvari na Balkanu koje se vijekovima nisu mijenjale

Ljudima koji su rođeni u zemljama bivše Jugoslavije se mora priznat jedna stvar, a to je da se nekih stvari drže kao pijan plota i da ih nikakve katastrofe svjetskih razmjera ili tehnološki napredak neće natjerati da promjene svoje navike i uvjerenja.  Mi smo pokušali na jedno mjesto da saberemo neke stvari koje se nisu mijenjale decenijama, možda čak i vijekovima, a sigurni smo da ćete se sa većinom njih složiti.

Ubjeđenje da smo najbolji/da su svi protiv nas

Ova prva stvaka se mora podijeliti na dva dijela pošto smo, kad je ovo u pitanju prilično bipolarni, ali jedna bez druge ne idu. Naime, nas otkako se rodimo uvjeravaju u dvije stvari, a to je da smo bolji od ostatka svijeta, da je naša istorija bogatija, da su naši naučnici pametniji, da su naše žene najljepše da su naši muškarci najbolji ljubavnici, a to nas onda dovodi do drugog dijela ove stavke, a to je da su BAŠ ZATO svi protiv nas jer jednostavno ne mogu da podnesu da su tamo neki narodi, iz zemalja trećeg svijeta u svemu bolji. Zato je Edison pokrao Teslu, zato je Felps pokrao Čavića, zato nismo otišli na ono svjetsko prvenstvo u fudbalu devedeset i neke.  Ovo je počelo još od one viljuške i evo traje, a ne sumnjamo i da će trajati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar