50 Nijansi Pive

Tužna ispovijest privatnika

Danas prije podne sazvan je sastanak poslodavaca gdje je po hitnom postupku ušla u proceduru tačka o povratku fabrika radnicima. U razgovoru sa Predsjednikom skupštine bili smo zaprepašteni na kojim mukama se nalaze naši poslodavci.

Kako ističe ovaj jadni čovjek situacija je više nego alarmantna.

-Jesu mi pomogli u početku. Dala mi je država sve, fabriku sam kupio za jedan euro, kao i svi, zaposlio sam radnike. Svi smo bili srećni. Radili smo punom parom, čak nisam imao ni obavezu da im dajem platu, ali radilo se. Poslije nastaju problemi, dobijem subvencije od vlade, pa to moram podijeliti s njima. Pa daj redovne plate, pa prijavljuj radnike. Pa krij radnike od ludih inspektora. Ja nemam vremena da odem da obiđem ni kuću u Budvi ni stanove u Banjaluci.

Žena se upisala na fitnes, a i hoće dva termina jahanja u toku sedmice. Više ni auto ovdje za svoju djecu ne mogu naći po njihovoj mjeri. Adidas je zadnjih godina dobro poslovao samo zbog nas i izbacivao svaki mjesec nove modele zbog naše djece, a radnici, boli ih uvo.

Dođu mi tu, rade, moram im preko banke uplatiti svaki mjesec 400 maraka, pa još stoju na ruke, a ni ne znaju kolika mi je rata za onu vilu u Grčkoj. Zamislite u po ljeta im moram dati sedmicu dana odmora, a oni pet stoja u džep i lagano svake godine druga destinacija na moru. Evo danas ne smijem im dati niti jedan slobodan dan, oni odmah odu pred slovenački konzulat. Jednostavno došlo je krajnje vrijeme, ako hoće da rade neka preuzmu i odgovornost, izjavio je za naš portal Miljenko Skorojević.

Za mišljenje smo pitali i predsjednicu sindikata, ali bila je u romingu kako reče.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar