50 Nijansi Pive

Sve kafane u RS postaju škole!

S obzirom na to da je donesen zaključak kako su škole mjesta na kojima postoji opasnost od zaraze koronavirusom, a da kafane to ipak nisu, nastava za sve školarce će se od sljedećeg ponedjeljka odvijati u kafanama koje će za to biti namijenjene.

Ovu informaciju sa nama je podijelio dobro obaviješten izvor iz Ministarstva prosvjete koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet.

-Mi smo odlučili da se od sljedećeg ponedjeljka nasatava u cijeloj RS odvija u kafanama jer su djeca tamo sigurnija nego što su u učionicama.  U kafanama mogu da sjede i napolju, a i u svakom trenutku su ima dostupna najbolja sredstva za dezinfekciju.  Smatramo da su kafane puno bolji način da se nastava nstavi nego da koristimo online platforme.

Kako nam je rečeno, svaki razredni starješina će obavijestiti roditelje svojih đaka u kojoj kafani će se odvijati anstava za njihov razred, a cijela priprema bi trebalo da bude završena do 1.11. ove godine.  Rositelji koje smo kontaktirali su uglavnom oduševljeni ovom idejom jer kako tvrde “u kafani se uvijek više nauči nego u školi”.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar