50 Nijansi Pive

NAUČNO DOKAZANO: Na predizbornim skupovima se virus ne širi!

Proteklog vikenda je na nivou Svjetske zdravstvene organizacije objavljena studija koja se bavila širenjem virusa na predizbornim skupovima, čiji je zaključak više nego iznenađujući.

Naime u studiji se navoodi kako je DOKAZANO  da se virus ne širi na predizbornim skupovima, ali nije jasno definisano zašto je to tako te je navedeno kako se trebaju sprovesti još neka dodatna istraživanja koja će pomoći da otkrijemo uzrok.  Kontaktirali smo osobu koja je radila na studiji i koja je bila zbunjena gotovo koliko smo i mi. A za naš portal je pokušao da objasni šta se krije iza ovog otkrića.

-Ekipa iz svjetske zdravstvene organizacije je neko vrijeme boravila u Bosni i Hercegovini kako bi pratila epidemiološku situaciju i kako bi otkrili u kojim uslovima se virus najviše širi.  Zaključak koji je donesen jeste da atmosfera koja vlada na predizbornim skupovima (bez obzira na to koja je stranka u pitanju) čak i na virus djeluje toksično. Što više puta govornici kažu kako  će “raditi za dobrobit naroda” čestice virusa sve više i više odumiru. Sa ovakvim stanjem se nigdje nismo sreli.  Isto tako, od izvora bliskih ljudima koji posjećuju ove skupove nam je rečeno da je virus podmićen da ne napada u ovakvim situacijama, ali nismo baš shvatili šta bi to trebalo da znači. Vjerovatno je u pitanju neki lokalni običaj, koji mi ne razumijemo.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije ipak apeluju da ovo može da bude izolovan slučaj koji ne znači ništa i da su to situacije sa kojima se virus još uvijek nije susreo te da je veoma moguće da u jednom trenutku, upravo na ovakvim mjestima –  mutira.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar