50 Nijansi Pive

ŠOK NA STARČEVICI: Otišli na kafu i umjesto piva popili kafu!

Dva mladića sa Starčevice, Čova i Buraz, upisali su se nedavno u istoriju ovog naselja. Naime, njih dvojica postali su prva dva čovjeka iz ovog naselja koji su otišli na kafu i umjesto piva zaista popili kafu!!!

-Ne znam šta se desilo druže. Zvao sam jutros Čovu da odemo popodne na kafu. Našli smo se, sjedošmo, i kako se dugo nismo vidjeli upadnemo odmah u neku priču. U međuvremenu je došao konobar i pitao nas šta ćemo popiti, ja ga nisam ni doživio i valjda sam mahinalno rekao kafu. Čova je po običaju rekao “isto”. I eto, dođe konobar i donese dvije kafe. Mi i dalje u priči, posrkašmo espresso i krenusmo kući. Stanemo tu odmah na raskrsnicu da se pozdravimo, ja da zagrlim Čovu, kad nešto mi čudno. Onjušim ga i skontam – ne bazdi na alkohol. Pogledam i ja malo oko sebe i shvatim da sam trijezan. Vratim film unazad i tad mi sine – popili smo kafu, a pivo ni omirisali. Kad u trans nisam pao druže, unezvjereno je ispričao Buraz.

 

Kako je objasnio, od sramote više nisu smjeli da se vrate nazad u kafanu i popiju to pivo zbog kog su se i našli, nego su žurnim korakom kroz uličice otišli svaki svojoj kući u strahu da ih neko ne prepozna.

-Ne znam kako ću ikad više u životu ući u kafanu bilo gdje na Mejdanu. Nemam snage da ijednog konobara pogledam u oči, umrijeću od sramote. Sve je kriv Buraz, on je naručivao, požalio nam se Čova.

Pitali smo i komšije ovih mladića da li su ovakvo nešto ikad mogli naslutiti, na šta oni odgovaraju odrično i tvrde da su momci iz poštenih mejdanskih familija, te da su za njih do skoro imali samo riječi hvale.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar