50 Nijansi Pive

Zašto Balkanci čuvaju plastične kese?

Postoji mnogo razloga zbog kojih smo mi, Balkanci drugačiji, da ne kažemo čudniji u odnosu na ostale narode, ali jedan razlog nas posebno izdvaja.  Postoji taj jedan običaj koji se njeguje samo kod nas, običaj koji spaja sve narode bivše Jugoslavije, običaj po kome smo jedinstveni i koga slijepo poštujemo dugi niz decenija.

Riječ je o religioznom čuvanju plastičnih kesa.

Kad bi sad sproveli istraživanje sigurno bi došli do zaključka da SVAKA balkanska kuća ima jednu ladicu u kojoj se nalazi plastična kesa napunjena stotinama drugih plastičnih kesa i tu nema izuzetka.  Mnogi naučnici sa raznih strana svijeta pokušali su dokučiti o čemu se tu zapravo radi, ali im nije pošlo za rukom.  Mi smatramo da ovaj fenomen treba da istraži neko ko je na Balkanu ponikao i zato je ekipa našeg portala odlučila da otkrije zašto svaki pravi Balkanac u svom domu ima kesu s kesama.

Da se ne baci

Prvo i osnovno pravilo sa kojim smo odrastali i koje nam je usađeno u male mozgove otkako smo prohodali jeste „da se ne baci“. Kod nas ne postoji veći grijeh od bacanja – bilo čega, od hrane, preko starog suđa pa sve do kesa, kod Balkanaca se ništa ne baca, a to nas dovodi do druge stavke koja se zove…

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar