50 Nijansi Pive

Doktor na Paprikovcu doživio strašan šok za vrijeme vizite!

Na odjelu hirurgije banjalučkog kliničkog centra jedan ljekar čiji su inicijali B. Z. doživio je strašan šok od koga se još uvijek oporavlja, a stručnjaci kažu da prognoze uopšte nisu dobre. Ono što je dovelo do ovog stanja je izolovan slučaj i tome treba pristupati na taj način. Iz kliničkog centra nam je rečeno kako nema mjesta panici i kako je ovo jedini ovakav slučaj ikada i gotovo su sigurni da se ništa slično neće ponoviti.

Ljekar B. Z. je kao i svakog jutra na poslu krenuo u redovnu vizitu svojim odjelom, ozbiljnog lica i oštrog stava je ulazio kod pacijenata, ovlaš ih pregledavao i davao šture odgovore na njihova pitanja. Dakle, po riječima očevidaca sve je bilo uobičajeno dok nije ušao u sobu pacijenta S. V. koji je bio pod jakim sedativima i nije bio svjestan. Na ormariću pored njegovog kreveta neko od posjetilaca prethodnog dana ostavio je flašicu vode i lotos maramice što je ljekara potreslo kao ništa što je doživio u svojoj karijeri i automatski je pao u stanje šoka.

Na svu sreću u blizini je bila sestra koja je brzo pritrčala da pomogne doktoru, ali nije se mnogo toga moglo uraditi. Ona kaže da joj to bio jedan od najstresnijih trenutaka u karijeri.

-Pritrčala sam, šamarala doktora, polijevala ga vodom, ali on je samo ponavljao “ima nešto na ormariću, ima nešto na ormariću”, još uvijek nije dobro, ali nadamo se da će se stvari popraviti. Pomalo je počeo da priča, ali je izjavio da će u vizite ići samo ako svi pacijenti prije vizite pokupe svoje stvari i napuste bolnicu pa se po završetku vrate jer smatra da sljedeći ovakav šok ne bi preživio, izjavila je vidno uznemirena sestra.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar