50 Nijansi Pive

Pronađena učiteljica koja uči djecu bez pomoći roditelja

U osnovnoj školi u Kotor Varoši pronađena je učiteljica koji svoj posao obavlja bez pomoći roditelja, a ovom neobičnom slučaju pričaju apsolutno svi mediji u regionu.

Čiteljica Marica Štreber, medijima je objasnila da je nedavno završila fakultet u Banjaluci te da je brzo dobila posao u Kotor Varoši. Kaže da joj je lijepo, djeca su divna, li da ima problema sa kolegama koji ne podržavaju njen način rada.

-Ja sam odlučila da pokušam djecu učiti bez pomoći roditelja, odnosno da sve što imamo završimo na času tako da roditelji ne bi orali da rade sa djecom kad dođu kući. Zadaće isto tako zadajem minimalno jer ne želim da djeca budu preopterećena jer smatram da je jako važno da oni svoje slobodno vrijeme provode sa roditeljima i sa drugarima u igri, rekla je Štreber.

Ovakav način rada naišao je na odobrenje kod roditelja, ali ne i kod struke jer su starije učiteljice javno iskazale svoje negodovanje, a najglasnija među njima bila je Ljubica Oštrokondža koja je javno izjavila šta misli o načinu rada mlade koleginice.

-Ja imam 20 godina radnog staža, navkla sam roditelje da jednotavno moraju jednako učestvovati u nastavnom programu svoje djece, jer ne mogu ni ja sve sama. Ja kad bih isključila roditelje morala bih da se pripremam za časove, na poslu bih ostajala i šest sati, a ne samo četiri kao što je to dosad bio običaj. Zaista nije u redu da ove mlade tako miniraju sve ono što smo mi starije učiteljice godinama gradile, rekla je vidno potresena Oštrokondža.

Iz Ministarstva Prosvjete Republike Srpsko nismo dobili odgovor na pitanje ko je u pravu, jedan od pomoćnika ministra samo je rekao da ne vidi šta je problem, jer svakako je pravilo da svaki učitelj sam planira kako će raditi te da Ministarstvo tu nema nikakvih nadležnosti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar