50 Nijansi Pive

Prosvjetni radnici će posjećivati obavezne časove kod roditelja svojih đaka!

S obzirom na to što su roditelji u današnje vrijeme aktivno uključeni u školske aktivnosti svojih mališana Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da škole jednom mjesečno uvedu čas na kome će roditelji predavati nastavnicima, a sve u cilju poboljšanja nastavnog plana i programa, za dobrobit naših mališana.

Iz ministarstva je donesena odluka na incijativu nastavnika i učitelja iz svih škola Republike Srpske koji su shvatili da od roditelja njihovih učenika imaju šta da nauče

Jedan od predstavnika prosvjetnih radnika, Igor Razlomak, nastavnik matematike u O. Š. Branko Ćopić izjavio je kako se prosvjetni radnici već godinama suočavaju sa roditeljima koji konstantno pronalaze greške u udžbenicima, imaju pritužbe na plan i program te da je ova oluka najbolje što se moglo desiti školstvu još od one velike reforme.

-Siguran sam da ne postoji kolega koji se u kraijeri nije susreo s tim da ga roditelj ispravlja i opominje da nešto nije dobro napravio. S druge strane 70% roditelja tvrdi da njihovi mališani kod kuće gradivo znaju fantastično, a u školi to nije slučaj. Mi smo se zapitali i shvatili da smo uzrok mi koji svoj posao ne obavljamo dobro i zato smo odlučili da odlazimo na časove upravo kod roditeljanaših đaka, ne bi li konačno unaprijedili naš program, zaključio je Razlomak.

Iz Ministarstva poručuju da su uvjereni kako je ovo jedan od načina da svi budu zadovoljni, te da će se na kraju školske godine vidjeti da li je ovaj novi sistem rada urodio plodom ili nije. U ime roditelja je govorila Jasna Pametnjaković koja tvrdi da ono što njeno dijete uči u školi nema veze s mozgom i da je vrijeme da se prosvjetnim radnicima ukaže na greške.

-Način na koji oni uče slova, sabiranje, oduzimanje, množenje i dijeljenje zaista nema veze s mozgom, svi smo mi išli u školu i znamo kako se računaju ove računske radnje. Možda je problem sa nastavnicima mlađe populacije koji ne znaju staromodnije, ali mnogo efikasnije načine pa je red da ih mi naučimo. S druge strane važno je da se mi uskladimo, odnosno da pokazujemo djeci na isti način, a počto je način roditelja uvijek bolji, onda ćemo sve lijepo objasniti nastavnicima pa će oni kasnije prenijeti djeci, jer mi nemamo namjeru da zarađujemo njihovu platu, izjavila je Pametnjaković.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar