50 Nijansi Pive

Skandal na Birou: Pronađena nezaposlena ministrova snaha!

Redovnom godišnjom kontrolom na evidenciji Biroa za zapošljavanje utvrđeno je da se među 300 hiljada nezaposlenih u BiH nalazi i snaha aktuelnog ministra porodice, rada i zapošljavanja!

Službenici u Birou su ovaj slučaj najprije pokušali zataškati, ali se ministrova snaha u međuvremenu požalila da već puna dva mjeseca, nakon što je u roku diplomirala za PR menadžera, čeka na posao.

„On je ministar porodice i zapošljavanja, a meni još nije stigao da sredi neki posao gdje se ništa ne radi. Kada sam se udavala za njegovog sina obećan mi je posao u državnoj upravi i to čim diplomiram.  Umjesto toga ja sam još uvijek na Birou sa gomilom luzera i još moram da gubim vrijeme i prijavljam se svakog mjeseca na evidenciju“, požalila se juče nezaposlena Daliborka Snajica svojoj frizerki Dragici.

Analitičari i psiholozi su saglasni da je ovakav propust nezabilježen, a ponašanje ministra nedopustivo. Ističu da je šteta za cijelo društvo da se mladi i obrazovani ljudi ne mogu dokazati u struci i za ono za što se školovali.

„Već smo navikli da se na birou nalaze diplomirani stručnjaci sa najvišim ocjenama, ali ovo je prvi slučaj ove vrste. Poražavajući podatak je da je u Republici Srpskoj pored 76 magistara i 23 doktora nauka bez posla i ministrova snaha. Ministar mora da joj pomogne da što prije dođe do posla kako zna i umije. Pa ako on kao ministar rada i porodice nije u stanju da zaposli svoju porodicu kako će da pronađe posao drugim ljudima“, pitaju se oni.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar