50 Nijansi Pive

5 savjeta lajf KAUČA za bogatiji život

U današnje vrijeme svi vas savjetuju kako da budete pozitivni, kako da ne upadnete u životne dubioze, kako da promijenite pogled na život, kako da svijet gledate kroz roze naočale, a niko vam ne daje savjete u vezi onih bitnih stvari – KAKO DA BUDETE BOGATIJI,  na primjer.

Tu na scenu stupa naš lajf KAUČ.

Sigurno ćete posmisliti kako vam ni ovaj tekst neće biti pretjerano od pomoći, jer biti bogat(iji) sa crkavicom od plate koju primate, ženom koja troši šest puta iznad vaših mogućnosti i djecom kojoj baš uvijek nešto treba (i ta djeca) sigurno nije moguće, ali prvo pročitajte, primjenite pa nam onda sudite.

OK?

Plate nema!

Najjednostavniji i najefikasniji način da kraj mjeseca dočekate sa računom u plusu jeste da na pitanje ukućana “kad će plata” odgovarate sa “PLATE NEMA!”. Možda će uža rodbina da pada u trans, ima izlive bijesa i psuje sve po spisku vašem poslodavcu, ali bolje njemu nego vama.  Je l’ tako? U jednom trenutku, kada ogladnite, ćete pobjedonosno morati izjaviti da je plata konačno legla, ali u tom trenutku ste već nešto sigurno uštedili. Šta uštedili, vi ste sigurno bogat čovjek!

Postanite dežurni hejter porodice

Odlasci na rođendane, kršetenja, slave i svadbe kod članova šire porodice sigurno odnose priličan dio mjesecčnog budžeta, a mi imamo provjereno efikasan način kako da ta dešavanja preskočite.  Jednostavno, postanite dežurni hejter porodice. Počnite sa dijeljenjem pro ili antivakserskih linkova na društvenim mrežama, kritikujte političare (sve moguće opcije), dijelite tekstove teorija zavjere i za kraj ostavite slanje lančanih poruka. Budite sigurni da vas više niko, nikada neće zvati na porodična okupljanja.

Ne preskačite omiljene igre na sreću

Čak i ako to znači da ćete sopstvenim tijelom morati braniti daljinski od punice kojoj je baš u tom trenutku na televiziji 1563. epizoda turske serije u kojoj će se konačno uzeti.

Ne odustajte čak ni ako dijete histerično plače jer ste prebacili Patrolne šape, a to je trebalo da bude tek 65 put da gleda tu epizodu.

Ne odustajte čak ni ako Rudolf opet kuha na televiziji, a žena je baš tad odlučila da zapiše recept.

Ne odustajte, jer ko ne igra taj i ne dobija!

U kafani plaćaj samo svoje pivo

OK, svjesni smo da ovo kao posljedicu može donijeti to da vas u jednom trenutku prozovu “Slovenac”, ali da bi došli do nekog višeg cilja, neke stvari moramo žrtvovati.  Dakle, u kafani ne okrećite ture, ne kitite muziku i kad dođe vrijeme za plaćanje, platite samo svoje pivo.  Ako dobijete batine i to smatrajte žrtvom koju morate podnijeti, jer kad na kraju mjeseca pogledate račun zaboravićete na bolna rebra.

Postanite moler u Njemačkoj

Za ovo će vam biti potrebno nešto vremena, da izganjate vizu, da se preorijentišete, da naučite posao i da odete, ali je ovo je u drugu ruku i jedan od najsigurnijih načina da uspijete.  Sa ovim korakom rješavate i tačke 1, 2 i 4.

I na kraju BONUS TIP: Kako bi Vule rekao samo BEZ STRESA, jer ako imate para sigurno nema razloga da se nervirate, ako nemate, nervirali se ili ne opet nećete imati para.

Srećno!

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar