50 Nijansi Pive

Mladi Srpske otkrivaju: Šta sve možete sa diplomom fakulteta!

Među mladima je odavno poznato koliko je važno sticanje diplome visokoškolskih ustanova, ali tek nakon diplomiranja dobiju priliku da se uvjere i u praksi. Razgovarali smo sa nekoliko diplomaca, akademskih građana, a oni su nam otkrili šta im je sve omogućila diploma.

-Godinama sam sjedio i učio po čitaonicama, a kako se nisam kretao oslabila mi je cirkulacija. Ruke i noge su mi konstantno bile hladne, smrzavao sam se čak i kad je u prostoriji toplo. Kad sam diplomirao, nakon dodjele diploma počeo sam da tubu s diplomom koristim za masažu tabana. Svako jutro sjednem i nogama rolam pola sata, i još toliko pred spavanje. Cirkulacija mi se jako popravila i čini mi se da mi je i imunitet bolji. Zato mi je jako drago što sam u roku završio fakultet, da sam rastegao ko zna, možda danas ne bi ni bio živ, ispričao je Đorđe Vukovac, dipl. ekonomista.

Njegova dugogodišnja prijateljica iz čitaonice nije imala problema sa cirkulacijom, nego je sanjala da jednog dana diplomom usreći i učini ponosnim svoje roditelje, a u tome je i uspjela.

-Fakultet sam završila zahvaljujući podršci roditelja, posebno mami, i danas mi je drago što je moja diploma upravo njoj nakorisnija. Koristi je u kuhinji, u njoj drži špagete. Jako je praktično, a i lijepo izgleda u visećoj kuhinji, ispričala je Marina Bubalo, profesorka hemije.

Sada već svršeni student je i Marko, jedan od najupornijih kojima je diploma takođe u životu donijela veliku dobrobit.

-Roditelji su sređivali stan, a kako su htjeli da srede i radnu sobu, u nju su smjestili prilično veliku biblioteku i umjetničke slike. Sa slikama koje smo imali nisu uspjeli popuniti cijeli zid, tako da, kad sam diplomirao, diploma je taman popunila prazninu pa soba konačno izgleda kompletno, ispričao je ovaj mladi inženjer građevine.

Marija Kistić je mlada akademska slikarka, takođe jedna od svjedoka značaja diplome, koja kaže da je joj je diploma odlično došla kao podloga za miješanje boja, dok u tubi joj stoje uredno posloženi kistovi. Njenom bratu, profesoru informatike, poslužila je kao podmetač za laptop kako se ne bi pregrijavao.

Ovi mladi ljudi kažu da, da su znali koliko će im dobrog u životu donijeti diplome, potrudili bi se da upišu i više fakulteta.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar