50 Nijansi Pive

5 osobina modernog sveštenika

Vrijeme u kom je Isus jahao na magarcu je daleko iza nas. Danas sveštenici i vladike obožavaju da uživaju u luksuzu i ovozemaljskim blagodetima. O njima i njihovoj ljubavi prema luksuzu pisao je i sam patrijarh Pavle u svojoj biografiji „Budimo ljudi“, a koji je za razliku od onih koji će se prepoznati u tekstu živio skromno. Bez namjere da vrijeđamo ovo nekada pošteno i časno zanimanje istražujemo koje to osobine treba da ima jedan moderni sveštenik.

Da voli Mercedes

Vrijeme u kom je Isus jahao na magarcu je daleko iza nas. Danas sveštenici obožavaju da se voze u luksuznim limuzinama, neki biraju džipove kako bi lakše stigli do manastira koji se obično nalaze na teže dostupnim terenima. Iako se neki odlučuju za Audi i BMW, većina njih je ostala vjerna Mercedesu. Pa zar se ne kaže bez razloga da i Bog vozi Mercedes?

Oznake na njihovim tablicama zadrže brojeve „001“, neke maju inicijale imena, dok se pojedini sveštenici i vladike čak voze pod rotacijom.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar