50 Nijansi Pive

Ako udarite pješaka van pješačkog dobićete pozitivne poene!

Prije nekoliko godina kod nas su uvedeni negativni poeni za sve one koji upravljaju nekim motornim vozilom. Princip je takav da se za svaki prekršaj u zavisnosti od toga koliko je prekršaj visok dobije negativni poen, a kad se skupi određeni broj bodova, oduzima se vozačka dozvala na određeno vrijeme. Sada je odlučeno da se uvedu i pozitivni bodovi koji će neutralisati ove negativne, a dobijaće se na neobičan način.

Naime svaki vozač koji motornim vozilom udari pješaka koji cestu prelazi mimo obilježenog pješačkog prelaza dobijaće pozitivne poene. Određeni broj skupjenih poena nautralisaće one negativne. Akcija je ovo koju je sprove MUP RS s ciljem da se edukuju pješaci da ne prelaze mimo pješačkog, ali i da se onima koji često rade prekršaj da prilika da se iskupe za svoje prethodne grijehe. TO nam je potvrdio policijski saobraćajni inspektor Mirko Radar.

-Ovim potezom ćemo ubiti dvije muhe jednim udarcem, edukovaćemo pješake, a vozače ćemo rehabilitovati i tu nema šta da se doda. Ovo je najbolja mjera koju smo sproveli do sada i siguran sam da će uroditi plodom, zaključio je Radar.

Sve što možemo da vam kažemo na ovu temu jeste da pazite gdje prelazite cestu i to je to.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar