50 Nijansi Pive

Na garnici u Gradišci priveden Drvarčanin!

Juče ujutro, oko 8 sati, na graničnom prelazu Gradiška, carinici su priveli B. Snalažljivića iz Drvara koji se vraćao u sadašnje mjesto prebivališta, u Srbiju, nakon provedenih praznika u rodnom Drvaru. Naime, dotični je bio sumnjiv jer nije imao pršuta u autu, niti ga je, kako kaže, jeo ovih dana.

“Odmah nam je bilo sumnjivo kad smo vidjeli da ne nosi suvo meso i nije nam nudio drenju za čast. Auto smo pretresli od a do ž i nismo ništa našli. Još kad je rekao da on i nije ljubitelj pršuta, pao nam je mrak na oči. Nije nam ništa preostalo nego da mislimo da on uopšte nije iz Drvara te da posjeduje lažna dokumenta”, kažu na carini.

Htjeli smo da razgovaramo za optuženim, ali nam carinici nisu dozvolili dok je istraga u toku. “Još uvijek ga ispitujemo”, kazu graničari, “i stanje je sve gore”. Čovjek je, po njegovim riječima, i u stabilnom braku, što implicira da on uopšte nije iz Drvara, ali on nam je objasnio da ipak tamo ne živi pa da je uticaj izblijedio. Olakšavajuća okolnost je što je čuo za drekavca. Čak je, po njegovoj priči, bio direktno suočen s njim. Međutim, tom prilikom se drekavac prepao i pobjegao pa ga B. S.nije uspio uslikati tako da ostaje da mu vjerujemo na riječ. Kad smo ga upitali da li je čuo za termin “pršutari”, rekao je da ne zna šta to znači, ali je čuo da ovih dana Drvaru mnogi kažu da jedva čekaju da odu “pršutari” jer su opteretili internet i gužva je voziti kroz grad. Jedino privatnici trljaju ruke jer je bolji promet u prodavnicama i kafanama.

Kako će se završiti ovaj nemili slučaj, ne znamo. Čovjek nema nikog “na ruci” da mu pomogne, što mu ne ide u prilog i pojačava sumnju o mjestu rođenja. U prilog mu idu izrazi kojima se dotični služi, poput: eda te, es ti manjit, ala jadan ti sam i ‘ebo ja sve svoje šta ja dočeka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar