50 Nijansi Pive

Zatvaraju se sve medicinske škole u BiH!

Nakon što je uspješno završena akcija hapšenja profesora njemačkog jezika, vlasti su uveli još jednu mjeru ne bi li zaustavili odliv mladog i sposobnog kadra iz BiH u Njemačku, a to je zatvarnje svih medicinskih srednjih škola.

Kako saznajemo od izvora bliskih Ministarstvu prosvjete, već od septembra, djeca koja zavre osnovnu školu neće imati izbor upisivanja medicinske srednje škole jer će sve biti ukinute i preorijenstisane na neka druga zanimanja kao što su političke nauke.

-Ovo je još jedna u nizu mjera u cilju zaustavljanja odliva mladog kadra, već nakon hapšenja profesora njemačkog osjetili smo blagi pad odlazaka pa smo odlučili da preduzmemo još nešto što bi moglo biti čak i efikasnije.  Zatvorićemo sve medicinske srednje škole, od njih ćemo napraviti srednje škole političkih nauka, komunikologije, menadžmenta, to je ono što Njemačkoj ne treba pa ćemo se fokusirati na ta zanimanja. Zanatske škole još uvijek nećemo gasiti, ali smo i to spremni da uradimo ako ovo ne urodi plodom, rekao nam je ovaj izvor koji je želio ostati anoniman.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar