50 Nijansi Pive

Šta će vam se desiti ako prestanete piti alkohol? Mi imamo odgovore.

Čovjek, čiji su inicijali B. P. obratio se našemportalu s aželjom da objavimo njegovu tužnu životnu priču, a glavni cilj mu je da se mladi ljudi edukuju i da otkriju kako nađe društvo tretira one koji odluče da prestanu piti alkohol. B. P. je svoju priču počeo napomenuvši kako je do prije par mjeseci imao bogat i ispunjen društveni život i kako se sve promiejnilo bukvalno preko noći.

-Ja sam jedno jutro ustao i odlučio da na neko vrijeme prestanem piti alkohol, nisam imao nekih posebnih razloga za to jednostavno sam želio da odmorim organizam od više decenijskog opijanja. Svoju odluku sam prvo saopštio supruzi, a njena reakcija je bila krajnje neočekivana. Rekla je da će me podržati samo pod uslovom da to ne utiče na kvalitet njenog života. Već nakon sedam dana osjetio sam da među nama više ništa nije isto, postala je distancirana. Rekla mi je da sam sebičan, da joj apsolutno nije jasna moja odluka.

Ona je naglasila kako više nisam zabavan te da više nema ni želju i potrebu da izlazi sa mnom. Prebacila mi je da sam počeo više da obraćam pažnju na kućni budžet, pazim na svaki dinar, a da pri tom trošim novac na cia sjemenke i goji bobice koje koštaju.

B. P. kaže da su ga pored sopstvene supruge počeli izbjegavati i prijatelji, da ga više niko ne zove na proslave i piće poslije posla te da s eprema njemu opode kao da je bolestan.

-Djeca su pak posebna priča, gotovo da ne razgovaraju sa mnom, jer sam im ranije kad god bi popio davao džeparac i akd je vrijeme i akd nije, uvijek su mi mogli izvući koji dinar. Sada im dajem samo onoliko koliko mislim da im treba da pokriju dnevne troškove u školi, marka-dvije za kiflu i sok, rekao je B. P.

Na naše pitanje šta planira dalje, kako misli da popravi svoju situaciju, samo je kratko odgovorio:

-Počeču piti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar