50 Nijansi Pive

Od septembra će na svadbama biti dozvoljene samo providne koverte

Prema novom Zakonu o sklapanju braka, koji na snagu treba da stupi uskoro, uvodi se praksa darivanja slatke isključivo u prozirnim kovertama.

Desa Predlagač, tvorac ovog zakona, smatra da će se na ovaj način stati u kraj onima koji su u koverte stavljali novčanice manje vrijednosti, ili ih čak ostavljali praznima.

„Svadbe su postale neprofitabilne, naročito one sa više od 500 satova. Gosti i zvanice su bezobrazni, pa neki misle da mogu da se najedu, napiju i provesele za malo para. Evo prošli vikend se udavala moja najbolja prijateljica i u nekoliko koverti su pronašli po 10 i 20 maraka. Pa sramota, morali su otići u debeli minus kako bi pokrili troškove“, rekla je ona.

Ona kaže da će se na ovaj način izbjeći stari seoski običaj otvaranja koverata, kada se na mikrofon čita koliko je ko od svatova dao za slatku.

„Vjerujem da će sada malo ko usuditi da u svadbu ide bez 100 maraka, a da će se ta cifra kretati od 200 pa do 500 maraka. Ovdje mislim na obične svatove, komšije, dalje rođake i poznanike. Od kumova i bliže familije, naročito one koji dolaze iz dijaspore, očekuju se iznosi od 2000 evra i više“, zaključuje ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar