50 Nijansi Pive

Drama u autobusu koji vozi na relaciji Starčevica-Mejdan-Centar!

U gradskom autobusu broj 17, na liniji koja ide sa Starčevice, preko Mejdana do Centra prije nekoliko dana se odvijala prava drama kada je jedan vidno uznemiren putnik oteo autobus na bulevaru Stepe Stepanovića i satima kao taoce držao 30-ak putnika koji su se u tom trenutku tu zatekli.  Očevici kažu da je pomahnitali otmičar bio nevjerovatno brutalan u svojim prijetnjama te da su ga policijske snage koje su nakon nekog vremena došle na lice mjesta jedva savladale.

Naime, mladić čiji inicijali su B. S. u autous je ušao na vrhu Starčevice, od samog starta se ponašao čudno, ustao je jednoj penzionerki da sjedne, držao se po strani, a u rukama je imao knjigu. U jednom trenutku prišao je vozaču koga je u dva poteza oborio, preuzeo je volan i tada je počela tortura. On putnicima nijee dao da napuste autobus i sve vrijeme im je prijetio kako će ugasiti BOBAR radio i da će im pustiti klasiku zbog čega su putnici, među kojima je bilo žena, djece i nemoćnih, proživjeli pravu psihičku totruru.

Jedan od policajaca koji je radio na ovom slučaju kaže da mu je to bio jedan od najtežih u cijeloj njegovoj karijeri da takvu paniku nije vidio u svom životu.

-Ja sam prošao većinu ratišta devedesetih, bio sam na terenu i 2014. godine za vrijeme velikih poplava, ali ovakvu paniku i strah među ljudima nikada nisam vidio. Na svu sreću moje kolege i ja smo prilično brzo reagovali pa smo savladali ovog psihički bolesnog mladića koji na kraju nije uspio svoj naum realizovati do kraja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar