50 Nijansi Pive

Izostala tradicionalna tuča Grobara i Delija zbog korona virusa: „Samo ćemo se vrijeđati na društvenim mrežama“

To da je novonastala situacija izazvana koronavirusom zaista promijenila svijest ljudi te u nama probudila empatiju i brigu za druge ljude govori i činjenica da je nakon derbija koji je održan u Beogradu u srijedu izostala tradicionalna tuča između pristalica Partizana i Crvene zvezde.

Navijači su se nakon odigrane utakmice mirno razišli i otišli svojim kućama jer nisu željeli da ostvaruju taj bliski kontakt da ne bi doveli u rizik svoje, a samim tim i zdravlje svojih porodica.

Nekoliko vođa navijača jednog i drugog tima je našem reporteru iz Beograda dalo izjavu, a on je bio krajnje iznenađen savjesnim ponašanjem jednih i drugih.

Marko Pajser, jedan od istaknutih navijača Partizana rekao je da se u ovom trenutku mora misliti na zdravlje stanovništva:

-Mi smo jednoglasno donijeli odluku da ovoga puta neće biti izičkog obračuna jer ne želimo nikoga dovesti u opsnost zbog ovog gadnog virusa koji hara. Nakon što smo pogledali utakmicu na tribinama, navijali, glamili, grlili se i razmjenjivali tečnosti odlučili smo da se raziđemo svojim kućama i da tradicionalna tuča sa navijačima suprotnog tima izostane.  Mi smatramo da je to jedino ispravno i odgovorno.

Sličnog mišljenja je i Mihajlo Gedora, strastveni navijač Crvene zvezde:

-Nema ništa od tuče, pa nismo mi idioti pa da ostvarujemo bliski kontakt pa da se zarazimo koronom, da li ste vi normalni?! Ovoga puta ćemo se samo vrijeđati putem društvenih mreža, a kad se ostvare uslovi onda ćemo nadonaditi i ovu tuču.

Moramo priznati da smo ostali iznenađeni savjesnom odlukom navijača.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar