50 Nijansi Pive

Kad ste posljednji put u prodavnici dobili račun manji od 20 KM?

Odavno je već poznato da je u našoj zemlji potrošačka korpa već godinama dosta veća od prosječne plate građana, te da je način na koji ljudi preživljavaju zasigurno u domenu magije. Kako svaki mjesec uspijevaju potrošiti više nego što zarade – nikome nije jasno, ali se dešava redovno.

Ekipa portala 50 nijansi pive odlučila je da se pozabavi ovom tematikom, te istraži ovaj društveno-ekonomski fenomen. Anketirali smo građane, a oni su nam otkrili da su za sve zapravo krivi marketi.

Jedan od anketiranih Banjalučana je Mile Besparica, penzioner sa Lauša, koji tvrdi da godinama unazad nije uspio ući u prodavnicu i tamo potrošiti manje od 20 maraka.

-Svako jutro uđem u market u naselju i kupim samo najosnovnije namirnice poput hljeba, mlijeka, i nekih sitnica za doručak, i svaki put račun platim minimalno dvadeset maraka. Iskreno, počeo sam sumnjati da marketi ne izdaju račune manje od tog iznosa, bez obzira šta kupujete, objasnio nam je Mile.

Dragica, njegova supruga, podržava ovu teoriju.

-U kakvu god prodavnicu da uđem i šta god da kupim, ja ostanem bez dvadeset maraka. Ako kupim nešto od higijene, to je 20 maraka. Ako kupim gaća i čarapa mužu i meni, i to je bar 20 maraka. I u kafiću ako sjednemo s prikom i prijom, i tu je ceh 20 maraka. To je garant neka mafija. Zato iz kuće više i ne idem, nego kad nešto treba pošaljem muža. Bolje da jedno potroši, nego oboje. Toliko nemamo.

Tvrde da je jedino što im je ostalo da se obrate Udruženju potrošača i zamole ih da istraže o čemu se tačno radi. O rezultatima planiraju obavijestiti i javnost, u nadi da će ovaj fenomen konačno biti razjašnjen.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar