50 Nijansi Pive

Kažnjen jer nije imao masku na retrovizoru!

Policija je prije nekoliko dana kaznila nesavjesnog vozača čiji su inicijali M. B. zbog kako je navedeno, neodgovornog ponašanja prema sebi, ali i prema zajadnici u kojoj živi.  Policajac koji ga je kaznio tvrdi da takav nivo nezainteresovanosti za sopstvenu sigurnost u svojoj dugogodišnjoj karijeri još nije vidio.

-Zaustavili smo ga u redovnoj kontroli, subotom uveče, nije bilo kasno, nismo očekivali da je pijan samo smo htjeli provjeriti dokumentaciju i da li je sve u redu. Zaustavio se, bio je prilično ljubazan, dao nam je svoje dokumente i taman kad smo htjeli da ga pustimo, moj kolega je primjetio da nema masku na retrovizoru.  Kada smo ga pitali gdje mu je maska on je pokušao da se čupa kako je sam u autu i kako nikoga ne ugrožava, ali mi preko toga jednostavno nismo mogli preći.

Policajci kažu da ljudi izgleda ne shvataju da je maska na retrovizoru zaštita i mjera predostrožnosti koju svi treba da poštujemo i zato su morali da kazne ovog mladića ne bi li služio kao primjer drugima.

-Nadamo se da će i ostali naučiti, zaključio je policajac.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar