50 Nijansi Pive

ČUDO: Beba izašla iz kuće prije navršenih 40 dana – NIŠTA JOJ NIJE BILO!

U Kuljanima je nedavno zabilježeno čudo kakvo stanovnici ovog mjesta ne pamte, čak ni oni najstariji. Čudo o kome će se pričati još dugo, dugo vremena, a planirano je i da baš taj dan u ovom mjestu bude upisan crvenim slovom te da se proslavlja svake godine.

Naime, jedna mlada žena, koja se u Kuljane  nedavno doselila sa svojim mužem u želji da svoje dijete, koje je u tom trenutku bilo na putu, vaspitaju daleko od gradske vreve, u mirnom okruženju. Ovaj mladi bračni par se veoma brzo uklopio u novo okruženje, redovno su se družili s komšijama, ispijali zajedničke kafe… Kada se beba rodila sve babe iz sela su pohrlile da pomognu iako je mlada žena imala pomoć kako majke, tako i svekrve.

Svi su je obasipali pažnjom i savjetima, što je ona potvrdila za naš portal.

-Zaista ne mogu da se požalim, svi su mi izašli u susret, svi su mi se našli kako sa savjetima tako praktično.  Ja sam ipak pokušavala da se držim nekih svojih uvjerenja, onoga što sam čitala za vrijeme trudnoće pa sam tako na “svoju ruku” odlučila da u prvu šetnju sa bebom krenem već dvije sedmice poslije porođaja na šta su mi sve komšinice iz sela rekla da nisam normalna i da rizikujem i svoj kao i život svoje bebe, ali ja nisam poslušala, rekla je ova mlada majka.

Ovaj čin je u selu ispraćen sa puno strepnje i neizvjesnosti, svi su čekali šta će se desiti za tih desetak minuta koliko je majka šetala kroz selo. Nakon što su se vratili kući i nakon što je ustanovljeno da je beba zdrava i da joj ništa ne fali, u selu je krenulo veselje, a ovaj dan je označen kao poseban.

Ovim povodom smo pokušali dobiti izjave i komšinica ove mlade žene, ali one su samo izjavile kako su još uvijek u šoku i nisu u stanju da razgovaraju o tome.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar