50 Nijansi Pive

Od Nirvane do Silvane: Kako nam se ukus za muziku mijenja sa svakim popijenim Jelen pivom

Mi smo neki krajnje čudan narod, mi ni u kafanu ne možemo ići bez neke međe. Sa jedne strane kafanske međe se nalazi fina raja koja bez ikakvih problema može da se zabavi i opija uz ambijentalni džez, a sa druge smo mi ostali, mejnstrim koji slušamo sve, od Nirvane do Silvane. Mi koji glasno priznajemo da nema dobrog derneka bez dobro poznatih hitova kako zabavne tako i narodne muzike.

Sve uglavnom počinje pristojno, sjedi se, pivo se pijucka, vode se inteligentni razgovori o bitku i prolaznosti života dok se iz zvučnika, lagano, nenametljivo čuje Sade ili novi hitovi Jelen Music Show  top-liste. Već po završetku prve, (naravno velike) pive, note postaju sve laganije, zvuk sve glasniji, a priča besmislenija.

Jelen #2: Novi talas

Muzika se odomaćila, ali smo još uvijek urbani i držimo se na EKV-u kao i ostalim bendovima Novog talasa, osim onih par koji se napiju čim pomirišu čep pa već viču da im pustimo Bajagu i drugove koji su biseri rasuti po cijelom svijetu. Oni desetu uglavnom ne dočekaju na nogama.

Jelen #3: Mediteranski zvuk

Treće pivo obično znači kraj pjesama Novog talasa i lagano se prelazi na Gibonija uz čiji Libar se prisjećamo starih ljubavi, a do izražaja dođu oni što pate. Znate one što stalno zbog nečega pate? Morate ih znati. Na kraju krajeva, pustite Gibonnija ili Olivera i sami će izmiliti.

Jelen #4: Ex – yu hitovi

Četvrto pivo obično znači i blok ex-Yu hitova pa se lagano ređaju Dino Merlin, Zabranjeno Pušenje, Hari Mata Hari i nezaoblazni Plavi orkestar sa „Bolje piti pijan nego star“. Naravno sve to ne ide bez priče o lijepim starim vremenima, bandi političarima koji su nam živote upropastili i evociranju ratnih uspomena.

Jelen #5: “Fini” narodnjaci

Za one pametnije peto pivo je znak da je vrijeme da se ide kući ženi i sitnoj djeci, ali onim drugima je znak da je vrijeme za „ćirilicu“. Svi mi u svojim glavama narodnjake dijelimo na one nešto finije i na „zlo“ ili se sami sebi pravdamo. Odron uglavnom počinje tim finijim narodnjacima, obično je to Halidova Romanija, sabrana djela Harisa Džinovića ili obrade Duška Lokina, uz obavezno dizanje ruku u vis i podvrskivanje. Jasno vam je da je razgovjetna komunikacija u ovom trenutku već svedena na minimum.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

1 komentar