50 Nijansi Pive

Rođeni Banjalučani traže veću distancu od izbjeglica!

Udruženje Rođeni Banjalučani još jednom se obratilo javnosti sa jednim krajnje neobičnim zahtjevom. Naime, oni su procijenili da bi preporučena distanca između rođenih Banjalučana i pridošlica trebalo da bude minimum 5 metara dok se ne ukine vanredno stanje. Kako se navodi u molbi, oni vjeruju da će im ta razdvojenost dobro doći da se dekontaminiraju od uticaja izbjeglica.

Miloš Starobanjaluković, jedan od potpisnika ovog pisma rekao je kako su svi rođeni Banjalučani za vrijeme trajanja izolacije primjetili neke pozitivne promjene, a to je, zaključuje on, upravo posljdica toga što nisu bili u kontaktu sa pridošlicama, osim onih koji sa pridošlicama žive, za njih, kako kaže Starobanjaluković, nema pomoći.

-Svi mi smo primjetili da smo manje ogorčeni, da smo manje bijesni i nemamo taj konstatan osjećaj zavisti i nepravde koji nas prati kad smo u kontaktu sa izbjeglicama, jer nije lako komunicirati sa ljudima koji su uzeli nešto što pripada vama, odnosno nama Banjalučanima. Iz tog razloga smo odlučili da zamolimo vlasti da obavezna distanca između rođenih Banjalučana i izbjeglica bude minmum 5 metara, za dobrobit svih nas.

Starobanjaluković kaže da on i drugi članovi udruženja čvrsto vjeruju kako će im ovaj zahtjev biti odobren i zato se veoma raduju ovom početku novih mjera.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar