50 Nijansi Pive

Frizerke šokirane: Od ponedjeljka zabranjeno tračanje u salonima!

Od ponedjeljka će sa radom početi gotovo sve zanatske radnje među kojima su i frizerski saloni što su žene dočekale sa posebnim oduševljenjem.  ALi, oduševljenje i brzo splasnulo kada su objavljene mjere koje će se u salonima morati poštovati ukoliko žele nesmetano raditi.

Pored zaštine opreme koja je obavezna, vlasti su odlučile i da apsolutno zabrane tračanje u svim frizerskim i kozmetičkim salonima što je u potpnosti šokiralo frizerke zbog čega su u strahu da će im zbog toga posao biti slab kao i za vrijeme zabrane rada. Ovo je prokomentarisala Mira Vikler, frizerka iz Prnjavora koju je ova mjera posebno pogodila.

-Da vam kažem, tračanje je bilo osnova našeg posla, žene su kod nas plaćale dobar trač, a frizura bi samo bila bonus. Ako nam zabrane da tračamo naš posao će biti uveliko ugrožen.  S druge strane ja ako ne ispričam ono što sam čula ja automatski dobijem žgaravicu, to nije dobro za moje zdravlje.

Ovom zabranom jednako su razočarane i brojne Mirine mušterije koje smatraju da je frizura u cijeloj priči potpuno sporedna.

-Ništa više neće biti isto, ja ne znam gdje ću se sada informisati, kako ću živjeti, a ne znati koja vara muža, koja se ne slaže sa svekrvom, koja ima lažnu kosu, koja je išla na liposukciju u Banjaluku. Strašno.

Vlasti kažu da nam je kao naciji, nakon koronavirusa neophodno kolektivo pročišćenje uma i tijela i da je zabrana tračanja donesena upravo zbog toga.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar