50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Sonja Simić: AKCIJA! Banke nude „makeover“ kredite penzionerima, poslije čega će moći nesmetano da se kreću za vrijeme vanrednog stanja

Da građani nisu sami u ovo ludo vrijeme dok traje pandemija koronavirusa govori i činjenica da su banke donijele jedinstvenu odluku da plasiraju novi proizvod na tržište koji će biti isključivo dostupan onim starijima od 65 godina. „Radi se o takozvanim ‘make over’ kreditima za naše najstarije sugrađane koji su na poseban način pogođeni ovim vanrednim stanjem, jer im je kretanje ograničeno na samo dva dana sedmično, i to po tri sata“, izjavila je Ljiljana Derikožić predsjedik udruženja banaka.

„U ovo teško vrijeme, kada svi preporučuju socijalno distanciranje od drugih ljudi, naši sugrađani u trećoj dobi posebno teško podnose propisane mjere, kao da oni već dovoljno dugo nisu bili usamljeni. I baš zbog toga, osmislili smo ovu jedinstvenu ponudu kao poruku našim dragim penzionerima da nisu sami, da imaju prjatelje, i da još uvijek neko misli na njih“, izjavila je Derikožićeva.

Ponuda se sastoji od niza tretmana u kozmetičkim i frizerskim salonima, stomatološkim ambulanatama i klinikama za plastičnu hirurgiju. Sve je uvezano, ističu iz banke, vi treba samo da dođete i stavite svoj potpis na već formiranu ponudu, i na period otplate od 5 godina uz simboličnu kamatnu stopu od 20%, odete po svoje novo „JA“.

Poenta je da vas ovaj paket tretmana toliko podmladi, da nema šanse da vas organi reda zaustavljaju zbog eventualnog kršenja odredbe o zabrani kretanja licima starijim od 65 godina.

Zadovoljna korisnica ove ponude Radmila K. (68) ističe kako je uvijek sanjala da nešto ovakvo napravi, ali da iznos njene penzije nije bio dovoljan da to sebi priušti.

Kad je čula za ovu jako povoljnu ponudu, na kojoj se ovim putem ujedno zahvaljuje Upravi banke, ni trenutka nije razmišljala. Odmah je došla i potpisala zahtjev za kredit.

Kaže da su rezultati već vidljivi. Osim što se poslednjih dana slobodno kreće, i nijedan policajac je nije zaustavio da je upozori da je na snazi zabrana kretanja licima starijim od 65 godina, juče joj se čak desilo da se srednjovječni muškarac na ulici okrenuo za njom i tako gledajući udario u banderu ispred sebe, a taj osjećaj se, kaže Radmila, ipak parama ne može platiti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar