50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Slavko Korona: Stanovnici Mejdana traže da doživotno ostanu u izolaciji!

Udruženje građana “Raja saMejdana” dostavila je peticiju Štabu za vanredne situacije Republike Srpske sa zahtjevom da se stanovnici ovog banjalučkog naselja doživotno zadrže u izolaciji. 

Vlasnik lokalnog kafića i predsjednik ovog udruženja, Boraz Čović, tvrdi da postoje valjani razlozi da se Mejdan trajno stavi u karantin. 

“Poznato je da smo mi zatvoreno naselje i u izolaciji tako reći od rođenja. Mnogi od nas nisu nikad vidjeli kako izgleda život preko Gradskog mosta na Vrbasu. Postojali su neki rijetki slučajevi da su momci pronalazili djevojke i poslove sa druge strane mosta, ali su ubrzo shvatili da takav život dugoročno nije moguć”, rekao nam je on. 

Dodaje da su se ipak neki predstavnici mlađe generacije oglušili od ovaj kodeks i da su krišom prelazili preko mosta želeći da se domognu centra. 

“Iz nekog razloga ti mladi ljudi su krenuli da prezlaze sa one strane Vrbasa, kao da im nije bilo dovoljno što u svojoj ulici imaju lokalnu kafanu i kladionicu u kojoj se okuplja ekipa sa Mejdana. Ne samo što na taj način ne poštuju starije već ne pokazuje lojalnost prema naselju u kom su rođeni.  Zbog toga tražimo da se na mostu postave punktovi koji će sprečavati izlaz sa Mejdana, kao i to da policijski čas traje 24 sata za stanovnike Mejdana”, objašnjava on. 

Kao dobar primjer navodi da su svi njegovi preci rođeni upravo na Mejdanu. Naime, njegov otac je odrastao u Vilsonovoj te je oženio njegovu majku koja inače potiče iz poznate porodice Samejdanac. On i njegova supruga Mejdanka koja je naravno iz ovog naselja, su prije 10-ak godina otvorili kiosk sa brzom hranom i svoju djecu odgajaju da budu pravi stanovnici Mejdana koji neće poželiti da naprave nepromišljen korak na drugu strane Vrbasa. 

“Ponosan na svog sina koji dobro zna da ne postoji ništa što je vrijedno na drugoj strani grada. On nosi trenerku i makserice, sjedi u kladionici, ispunjava tikete i cijedi jednu kafu cijeli dan. Ismijava ljude koji žive u drugim banjalučim naseljima dok pije pivo ispred dragstora, a kada užica koju marku od nas oleše se kod Gavrana. Pa, zar ikome treba išta više od tog?”, pita se on i dodaje da će lokalne vlasti imati sluha i staviti ovaj poseban dio grada u doživotnu izolaciju.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar