50 Nijansi Pive

PIVINO PERO LadyBug: Oboren Ginisov rekord po broju krugova u kružnom toku

U utorak, 09.04.2020. godine, naš grad je upisan u Ginisovu knjigu rekorda, a zahvalnost dugujemo Jonasu Mileru iz Ciriha. Čitava radnja se odvijala na kružnom toku kod banjalučke Gimnazije.

Jonas je zbog poslovnih obaveza ostao u našem gradu usljed ove pandemije koronavirusom, te je u utorak krenuo na jedan sastanak u naselju Paprikovac. S obzirom da je smješten u hotelu Palas, Jonas je pomenutom kružnom toku prišao iz pravca Tržnice, a ni slutio nije kako će samo nekoliko sati kasnije, postati ponosni vlasnik Ginisovog rekorda.

„Prišao sam kružnom toku u lijevoj traci, s obzirom da se kod nas vozila uključuju u unutrašnju traku ukoliko ne napuštaju kružni tok na prvom izlazu. Nakon što sam se uključio u unutrašnju traku, shvatio sam da je učinjena velika greška jer ni nakon četiri puna kruga nisam mogao da se isključim na isključenje koje sam želio. Očigledno su kod vas pravila vožnje malo drugačija, a ja se nisam na vrijeme upoznao sa njima. Vozila su konstantno bila u vanjskoj traci iako su obilazila i po čitav krug u kružnom toku, a s obzirom da je bila nešto veća gužva, ja nikako nisam uspio da se isključim.“

Sve ovo je snimao jedan slučajni prolaznik koji je kasnije i kontaktirao stručnu službu za Ginisove rekorde, te su oni, nakon pregledanog snimka, Jonasu dodijelili zasluženu nagradu. Naime, Jonas je u kružnom toku proveo nekoliko časova i za to vrijeme je obišao 4.302 kruga, što je za 503 kruga više od prethodnog rekorda. Možda bi ovaj uspjeh bio i veći da Jonasu nije ponestalo goriva, pa je morao stati i uključiti sva četiri žmigavca.

„Ne osjećam se ništa specijalno u vezi sa ovim rekordom. Čak štaviše, nisam ja ni zaslužan za njega, nego ostali vozači u saobraćaju. Još sam i propustio bitan sastanak“, kaže nam za kraj ovaj skromni gospodin.

Momak koji je događaj snimao, izjavio je sljedeće: „Čim sam ga ugledao kako kruži, shvatio sam da nije odavde, iako su tablice na vozilu bile domaće. Pomislio sam da je vjerovatno neki stranac u rent-a-car vozilu i bio sam u pravu. Nešto me je natjeralo da započnem sa snimanjem, a kako je vrijeme odmicalo, počeo sam da razmišljam o svjetskom rekordu. Realno, gdje bi se drugo mogao oboriti ovaj rekord osim u Banjoj Luci?“

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar