50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Hummer: IspovIjest Banjalučanina o načinu uspavljivanja bebe

Krajnje inovativna priča nam stiže iz našeg najvećeg i najrazvijenijeg grada – Banjaluke, gdje je otac dvomjesečne bebe odlučio da i ostalim roditeljima male djece otkrije najefikasniji način za uspavljivanje djece, u nadi da će to i njima pomoći kao što je pomoglo njemu samom.

Svoju priču započinje ovako: “Čitao sam na internetu kako neke bebe vole da zaspu dok se voze u autu, te da im zvuk motora i truckanje pomažu u tome. Sinula mi je sjajna ideja, jer vjerovatno ne postoji nijedan bolji grad u Evropi gdje bi se ovo uputstvo moglo primjeniti, s obzirom da su putevi u Banjaluci u takvom stanju da je truckanje zagarantovano. Pošto živimo u naselju xxxx, uspavljivanje male Lene kreće kroz Novu Varoš, gdje je put idealan za lagano razgibavanje. Na toj dionici puta se igramo lađe i glumimo kao da plovimo na talasima. Približavajući se hotelu Meriot, skrenemo u ulicu prema novoj pekari Maletić, pa onda lijevo prema starom hrastu. Tu ima jedna uvala u asfaltu u kojoj se odvaljuje točak, ali ukoliko je zaobiđem, mal Lena plače neutješno, tako da ispoštujemo i tu prepreku. Prateći dalje taj put, prolazeći pored medicinske elektronike, nailazimo na veći broj izoranih asfaltnih površina koje naša beba naprosto obožava. Skrećemo lijevo prema Emporijumu, a onda na semaforu ponovo lijevo. Ponovo dionica puta na kojem se igramo malo lađe, mada je veći ugođaj u suprotnoj traci kad se istim putem vraćamo kući. Kod pozorišta skrećemo prema centru, a na tom potezu, pa sve do vodovoda, postoji veliki broj šahtova koji su dušu dali za krivljenje feluga i uništavanje ležajeva i amortizera, ali oni su najbitniji dio procesa jer Lena u tom periodu počinje već da spava. Kod vodovoda skrenemo prema gradskom mostu i vozimo sve do novog kružnog toka na Mejdanu, a taj put je idealno truckav da naša beba konačno i zaspe. Okrememo se i vratimo istim putem kako bi Lena učvrstila san.”

Naš sagovornik navodi i sljedeće:” Ranije sam bio kivan na gradake vlasti zbog kvaliteta puta, ali sad mi spašavajuživot i hvala im na tome. Mislim da ne postoji nijedan veliki grad koji svojim stanovnicima pruža ovakvu mogućnost luksuza. Svi ostali imaju monotone i besprijekorne puteve koji nikako ne mogu poslužiti prilikom uspavljivanja beba. Zato, želim da im se zahvalim na tome.”

Ovaj mladi otac nam otkriva još jednu zanimljivost. Naime, roditelji koji nisu u mogućnosti da na ovaj način uspavljuju svoju djecu, mole njega da urado to za njih i provoza njihovu djecu ovom rutom, a neki mu daju i novac za učinjeno. Stoga je počeo ozbiljno razmišljati da se baci u privatni biznis i otvori agenciju za uspavljivanje djece, a zahvalnost, kako kaže, ponovo duguje gradskim vlastima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar