50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Dragan Oljača: U Srbiji nestašica kućnih ljubimaca zbog korona virusa!

Od početka pandemije  Covid-19 u Srbiji je vlast donijela niz mjera koje ograničavaju kretanje građana. Jedna od tih mjera je i naredba da se kućni ljubimci mogu izvoditi u šetnju do 20 minuta dnevno, ali u periodu od 23 do 01 čas poslije ponoći.

Nakon toga je zavladala prava epidemija kupovine ili udomljavanja ljubimaca. Odgajivačnice pasa i azili za pse lutalice su u rekordnom roku ostale puste. Vlasnici Pet šopova, iako imaju zabranu rada, pokušavaju na crno da nabave poneku mačku ili psa.

Ali, dešavaju se i komične situacije.

Tako je u Novom Sadu priveden Veselin M. kojeg je policijska patrola uhapsila jer je šetao Zlatnu ribicu u malom akvarijumu postavljenom na unukov skejt. Daljom obradom je utvrđeno da je veseli deda bio pod dejstvom alkohola ali i narkotika, što je Sud ocijenio kao stanje smanjene uračunljivosti. Veselin je kažnjen minimalnom novčanom kaznom, ali je protiv njegovog unuka podnesena Krivična prijava jer je dedici pravio kolačiće sa marihuanom.

Drugi slučaj se desio u Kragujevcu gdje je pred Sud privedena Biljana V. Naime, ona je prekršila zabranu kretanja na način da je izvela svoju kornjaču u šetnju, a policijska patrola ju je primjetila oko 2 časa i 15 minuta. Pred  sudijom se branila da je izgubila pojam o vremenu, da je njena kornjača mlađe maloljetno lice, jer ima tek 12 godina, da je jako neposlušna i spora. Nije poznato koliko je kažnjena.

Sigurno najzanimljiviji slučaj se desio u Beogradu, tačnije Novom Beogradu. Tamo je policijska patrola primjetila da se nešto vrlo čudno dešava ispred jedne stambene zgrade. Pažljivim osmatranjem su ustanovili da svako veče više ljudi iz te zgrade izvodi u šetnju jednog te istog psa. Treću noć su upali u haustor i zatekli   6 – 7 penzionera ispred lifta. Svi su privedeni pred Prekršajni Sud. Na pitanje Sudije čiji je pas, oni su svi u glas povikali MOJ! Izbila je svađa i opšta pometnja u dokazvanju ko je vlasnik psa, čak je i sudska policija morala da interveniše.

Kada im je zaprijećeno kaznom zbog laganja na Sudu i pritvorom u trajanju od 30 dana, jedna bakica je odlučila da sve prizna. Radmila Ć. je psa lutalicu dovela u stan, nakon što je poslednji put bila u kupovini. Kako živi sama, bez rodbine i sa malom penzijom, a s obzirom da sada ima još jednog člana domaćinstva, došla je na ideju da zaradi neki dinar. Tako je komšijama iz zgrade koji nemaju kućne ljubimce iznajmljivala “Lolu”, kako je nazvala psa, po cijeni od 30 dinara za 20 minuta šetnje.Sudija, koji je i sam pred penzionisanjem, se na tu njenu “odbranu” slatko ismijao, ali im i zaprijetio da će im se sledeći put suditi za djelo organizovanog kriminala u vrijeme vanrednog stanja, te im naredio da svi solidarno plate prekršajnu kaznu koju je napisao Radmili Ć.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar