50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Đorđe Maksimović: Studenti prava oteli kamion Javne čistoće!

Centar Banjaluke preksinoć oko ponoći zadesila je saobraćajna nesreća kada se kamion Javnog komunalnog preduzeća ,,Javna čistoća’’ pri velikoj brzini zabio u prodajni prostor pekoteke ,,Belvedere’’. Do nesreće u kojoj srećom nije bilo stradalih došlo je kada su studenti Pravnog fakulteta, Petar Petrović i Marko Marković ukradenim kamionom skrenuli na trotoar i zaustavili se u prostorijama Belvederea.

Prema navodima CJB Banja Luka, nesreći je prethodio fizički obračun u blizini vodenog parka ,,Akvana’’ gdje su radnici Javne čistoće pokušali odbraniti kamion od vandalizma dvojice studenata. Do napada je došlo kada su Petrović koji se nalazio u vidno alkoholisanom stanju zajedno sa kolegom Markovićem pokušao popeti na zadnji dio kamiona i tako ,,krstariti gradom’’.

,,Onaj manji nas je prvi napao. Čuli smo ga kako zove drugara da se popne na kamion. Pitali su nas da li idemo do Zalužana. Odmah sam vidio da će biti problema pa sam zgrabio metlu u ruke. Kako nismo odgovorili, osjetno pijani momak me je udario laktom u nos. Pokušao sam ga odgurnuti metlom, ali mi je ispala jer sam se spotaknuo o koru banane i glavom udario u kontejner. Posljednje sam vidio visokog mladića kako sa nožem u ruci juri kolegu oko kamiona.’’ – riječi su Milana Milanića, zaposlenog u JKP ,,Javna čistoća’’.

Prema izjavama očevidaca, Marković se obrušio na Milanićevog kolegu, Branka Brankovića koji je nakon nekoliko krugova oko kamiona izmorio Markovića, koji se nakon toga popeo na kamion i izbacio vozača iz kabine, budući da je Petrović bio previše nizak da bi dohvatio bravu. Policijska patrola je stigla na poprište okršaja nekoliko minuta po anonimnoj prijavi, ali su zatekli samo nekoliko oborenih kontejnera, polomljenu metlu i povrijeđene pripadnike Javne čistoće.

Nakon što su ukrali kamion, Petrović i Marković su, rušeći uličnu rasvjetu krenuli prema Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, budući da je izrevoltirani Petrović, koji je po jedanaesti put pao ispit iz Rimskog prava bio kivan na akademsko društvo srpske. Prema nepotvrđenom policijskom izvoru Petrović je okrenuo volan u pravcu pekare budući da ga je Marković uporno nagovarao da nešto pojedu, te je ovaj, uplašen da bi ga Marković mogao ugristi, izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u poznatu banjalučku pekaru. Policijski službenici koji su sve vrijeme pratili ukradeni kamion izjavili su za naš list da su Petrovića pronašli u nesvjesti za volanom, dok je Marković sa burekom u ruci uhapšen nekoliko metara od poprišta nezgode.

Do zaključenja broja, u redakciju nam se javio Dejan Dejanović, zaposlen u supermarketu ,,Maxi’’ u Boriku gdje je Marko Marković prije nego što je sa Petrović napao komunalce navodno došao u kupovinu.

,,Lik je upao u radnju sav bijesan. Tražio je kutiju kondoma. Kada sam mu rekao cijenu preturao je po džepu i rekao da nema dovoljno. Kada sam ga zamolio da napusti radnju pokušao mi je umjesto maraka podmetnuti novčanicu od 10 dinara. Činilo mi se da je drogiran, imao je neke čudne oči. U šali sam mu rekao da ako nema novca uzme kesu i nabije na ,,stojka’’ i podveže gumicom. Poslije toga je sa pulta zbrabio kesu i nabio mi je na glavu. Držao me tako i gurnuo glavu pod pult. Urlao je ,,Aj ti sad diši sa kesom na glavi!’’. Možda bih se i udavio da nisu ušle dvije starije gospođe koje su ga izudarale kišobranima po leđima i tako me spasile. Onda je pobjegao’’ – riječi su Dejana Dejanovića u izjavi za našu redakciju.

U pismu koje nam je uputio potparol CJB Banja Luka, Marković se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi, gdje se po savjetu advokata brani ćutanjem, dok je Strabić smješten u Klinički centar na Paprikovcu, budući da je od udarca u volan pretrpio tjelesne povrede. Ljekari kažu da je stanje stabilno, ali da Petrović povremeno iz čista mira ustane i počne psovati rimsku državu.

Kolege sa fakulteta navode da su Petrović i Marković bili izuzetno nadareni studenti, te da im nisu poznati motivi njihovog vandalskog izgreda. Detaljniji izvještaj i punu rekonstrukciju događaja čitajte u našem nedjeljnom, proširenom izdanju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar