50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Danijel Mihić: Za vrijeme vanrednog stanja Vlada DS uvodi Dušanov zakonik

Vlada Desetog Sela, kojom samoupravlja („posao svaki na svoj način radi“) Čudni Antuntun odlučila se da, po ugledu na gotovo sve zemlje svijeta, pod devizom „bolje spriječiti nego ko zna kako i čime liječiti“, uvede najstrožije i pohvalne mjere za suzbijanje nove, globalne epidemije.

Da bi izbjegle sve zamorne, ionako samo puko-formalne, zakonske procedure, Vlada DS se odlučila da zavede Vanredno stanje.

Antuntuntun, koji inače „kad se jako smrači, mrak grabi loncem, a razlupano jaje zašiva koncem“, razmotrio je koji bi zakonski okvir i model bio najpodesniji za DS i sve njene građane. Nakon višeminutnog razmišljanja odlučio se za Dušanov Zakonik, srpski srednjovjekovni pravni akt. Kako sam kaže, Desetoselđani i Srbi su na Zemlju došli iz istog sazvježđa Izjahane Kobile, pa su im i mentaliteti slični.

Ono što je najvažnije, Dušanov Zakonik je strog ali pravedan, pred njim su svi jednaki, tako će prestupinicima iz kaste vlastelina biti izvlačene uši, a svima ostalima nižerangiranima i prokuženima biti izvlačene pare.

Za ovim opštenarodno-ljekovitim i dakako patriotskim mjerama, prosto su vapile neodgovorne grupe građana koji su svojim nemarom dodatno otežavale situaciju. Tako jedni na fb nisu „puštali“ pjesmu „Karantin“ od Vudu Popaja, drugi nisu brojali dane „na robiji“, treći nisu javno „propucavali“, ali najveći izdajnici i petokolonaši su oni koji nisu svaki sat vremena objavljivali javnosti šta rade u izolaciji.

Tako je priveden Nebojša Kovid (39) iz Novog Borika, po nacionalnosti budžetlija, koji je bio toliko sebičan i bezobrazan da se niti jednom na društvenim mrežama nije obratio niti ohrabrio fb zajednicu ni statusom a kamo li lajv videom. Toliko je pokvaren i nenormalan da čak ni fb sliku nije uokvirio sa „ostani kod kuće“ ramom.

Prestupnik, koji izgleda sasvim neupadljivo i uobičajeno, te niko ne bi mogao ni pomisliti da toliki vakuum zla u njemu može obitavati, tom je prilikom i to bez imalo kajanja izjavio: „I ja sam u karantinu radio na sebi, otkrivao nove stvari, a stare preispitivao. Ali nisam niti jednom našao za shodno da se kao neki uobraženi generalni sektretar UN-a obraćam široj populaciji. Tako sam primjetio da imam jako lijepu rozetnu na otvoru za ror, crtao sa djecom, sadio cvijeće na balkonu, pio sok, gledao sve Boba-Marija filmove, pregledao sam i mutnjikave VHS kasete sa nastupima Big Laleta na Maksoviziji, otkrio dar da pravim gliste od plastelina, ali ponavljam, nisam sebi uobražavao da sam ja taj neko ko treba da drugima pokazuje šta prokleto radim svaki ubogi dan niti da pozivam na solidarnost i odgovornost.“

Zbog ovakvih bezosjećajnih Kamijevih stranaca, naše društvo se vječito batrga u prosječnosti i zato je ovo konačno idealno vrijeme da se obračunamo sa svim koji rastu kao korov mimo klasifikacije, propisa i kontrole.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar