50 Nijansi Pive

PIVINO PERO BašČelik: Moguće zatvaranje isključenja u Zalužanima!

Gradsko vijeće razmatra mogućnost zatvaranja isključenja sa brzog puta u Zalužanima. Ovu vijest nam je potvrdio i jedan od glasnogovornika ovog tijela: “Gradsko vijeće je na osnovu analize utvrdilo da veoma mali broj vozila koja se kreću iz pravca Trna koristi isključenje u Zalužanima jer se plaše prolaska pored kapije kasarne u Zalužanima gdje je smješten karantin zbog koronavirusa.”

Naš sagovornik nam je potvrdio kako se razmišlja samo o ukidanju isključenja, dok će ukljičenje na brzi put, kako on kaže, ostati u funkciji, s obzirom da je od koristi za medicinsko osoblje, kola hitne pomoći, vojsku i sve ostale strukture koje se brinu o održavanju karantina.

Ukoliko ovakva odluka bude usvojena, to bi moglo uveliko naštetiti mehaničarskim radnjama i vulkanizerima u obliznjim Kuljanima, s obzirom da na kružnom toku koji se nalazi poslije pomenutog isključenja, postoji udubljenje na putu na kojem su mnogi vozači otkrili zašto se u gradu na Vrbasu ne smije voziti na niskoprofilnim gumama, te su nebrojeno puta iskrivili feluge i uništili amortizere ili ležajeve svog automobila.

Najbliže i najpovoljnije popravke su upravo u pomenutom naselju, a ukoliko se zatvori ova dionica puta, automehaničari bi mogli ostati bez velikog dijela svojih prihoda.

Ako ima nešto dobro u čitavoj priči, onda je to, kako navodi naš sagovornik, definitivno činjenica da bi grad troškove izgradnje isključenja koje ce biti zatvoreno, mogao vrlo brzo nadoknaditi kaznama zbog prekoračenja brzine na toj dionici puta jer je nedavno kamera koja prati brzinu vozila prebačena upravo na taj dio saobraćajnice, a kako ljudi, iz straha od karantina kraj kojeg prolaze, možda i nesvjesno pritisnu papučicu gasa malo jače, kazne bi mogle pljuštati kao kiša.

Svakako, ostaje nam u narednim sedmicama da vidimo kako će se razvijati situacija po ovom pitanju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar