50 Nijansi Pive

Zašto Balkanci ne bi trebalo da idu na UN dijetu?

Od narednog mjeseca svi koji budu na UN dijeti u zemljama regiona mogli bi biti kažnjeni novčanim sredstvima jer je dokazano da ova dijeta pogubno djeluje na naše stanovništvo. U posljednjih nekoliko godina jedno istraživanje je pokazalo da je, otkako se UN dijeta počela praktikovati kod nas, povećan broj saobraćajnih nesreća, tuča i svađa. Naši stručnjaci su zaključili da to ima veze upravo sa UN dijetom zbog čega su odlučili da je zakonom zabrane.

Jedan od zagovornika ovog zakona Miloš Trezvenić je izjavio kako će ovo bez ikakve sumnje uticati  na to da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i nesporazuma. Kada smo ga pitali zašto ta dijeta djeluje toliko pogubno na nas Balkance on nam je dao više nego logičan odgovor.

-Naši ljudi jednostavno krivo percipiraju taj famozni voćni dan u sklopu ove dijete tokom koga bi trebalo jesti samo voće. Oni su shvatili da mogu konzumirati proizvode i od fermentiranog voća kao što su rakije od šljiva, dunja, kajsija, breskve, kruške, jabuke te vino koje je svi znamo napravljeno od grožđa. Većina njih je zaista posvećena dijeti da toom tih voćnih dana uopšte ne konzumiraju krutu hranu već samo navedene proizvode zbog čega je došlo do povećanog broja nesreća, rekao nam je Trezvenić.

On je naglasio da se nada kako će zakon biti ekspresno usvojen jer je imao i svu potrebnu dokumentaciju i dokaze za svoju tvrdnju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar