50 Nijansi Pive

Polumaratonci u teškoj depresiji: Nemamo o čemu da razgovaramo!

S obzirom na to da je zbog vanrednog stanja odgođeno svih 237 polumaratona koji su planirani za proljeće svi oni koji su planirali da učestvuju su, kako saznajemo upali u stanje teške depresije. Oni tvrde kako je njima ovo vanredno stanje najteže palo jer im je uskraćen smisao života i postojanja.

Svoju priču sa nama je podijelila Verica Sprint koja tvrdi da ne zna kako će se oporaviti od ove novonastale situacije.

-U ovo vrijeme ja bih uveliko, sa svima koje poznajem, razgovarala o tome kako se pripremam za polmaraton, objašnjavala bih im koliko je to dobro za zdravlje čovjeka, koliko je naporno, koliko treba da budeš fizički i psihički snažan da izdržiš… Nakon polumaratona obično nastupa period samohvaljenja i na svakom koraku isticanja kako sam istrčala polumaraton. Sada toga ničega nema… Mi jednostavno nemamo o čemu da pričamo osim o tome koliko nam je odgađanje polumaratona teško palo. Prolem je što nas niko ozbiljno ne shvata jer kažu da to nije neki problem. Ovo će ostaviti duboke posljedice na svima, a o tome niko nije razmišljao.

Verica je htjela još koji sat da priča o svojim dosadašnjim iskustvima na polumaratonima, ali mi jednostavno više nismo iali strpljenja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar