50 Nijansi Pive

Tinejdžer u nevjerici što mu se roditelji nisu upoznali preko interneta

Đorđe Đorđević, petnaestogodišnjak iz Beograda je tek nedavno saznao da se njegovi roditelji nisu upoznali preko interneta već na neki starinski način tzv. slučajnim susretom.

„Hajde što su me slagali da me donijela roda, to sam im oprostio, jer sam preko interneta već sa pet godina shvatio kako se prave bebe. Ali oni su sve ovo vrijeme krili od mene da se nisu upoznali preko interneta“, rekao je uzbuđeno ovaj mladić.

On kaže da ne može da vjeruje da su se pored toliko društvenih mreža, onlajn platformi za upoznavanje i aplikacija za dopisivanje oni sreli dok se šetali pored rijeke.

„Navodno, nakon toga je moj otac bezuspješno pokušavao da sazna ko je moja majka. Pa zar za to danas postoji Spotted!?“, pita se on.

Kada je nakon nekoliko mjeseci otac saznao njeno ime, prije nego je uopšte smogao hrabrosti da joj priđe, pisao joj je pisma i slao poštom.

„Pa ja sam mislio da poštari samo donose maske i ostalo što kupiš preko ebaya i da ne služe kao sredstvo komunikacije“, konstatuje on.

Njegov otac se nakon toga neko vrijeme udvarao njegovoj majci, slao cvijeće i pisao pjesme prije nego što su dogovorili prvi sastanak.

„Zamisli da gubiš vrijeme na upoznavanje umjesto da preko Tindera dogovoriš sastanak i sve ostalo“, kaže u nevjerici on.

Dok su bili u vezi putovali su vozom kako bi se vidjeli jer su živjeli 200 kilometara udaljeni jedni od drugih.

„Nisu se mogli čuti preko video chata, dopisivati se, slati emotikone, gifove i skrinšotove. Eeeej, pa kao da su živjeli negdje na vrhu planine u pećini i bez interneta“, zaključuje on i još uvijek odbija da prihvati da je sve to moguće.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar